Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Victoria dansar! – Malmö Folk Festival

Süperstar Orkestar

Foto: Johan Bergmark
Mer om artisten

Energi, spelglädje, sväng och total satsning – Süperstar Orkestar bjuder på balkanbrass när den är som bäst! Under ett kvarts sekel har denna åtta man starka blåsorkester sett till att ingen står still på dansgolvet. Största inspirationen hämtar de från Serbien och Makedonien – ett eldorado för alla som älskar svängig, energisk, virtuos och glödhet balkanmusik.

På repertoaren står låtarna som du bara måste höra för att festen ska vara igång, tillsammans med egna låtar, pophits och en del av det senaste inom romsk brassbandsmusik. Orkestern har genomfört mer än 1000 spelningar och fick sitt stora genombrott samtidigt som Emir Kusturicas film Svart katt, vit katt visades i Sverige.

Förra året firade Süperstar Orkestar 25 år men de har aldrig stannat upp utan fortsätter hela tiden att jaga nya musikaliska utmaningar, framförallt genom sina resor till Makedonien och Serbien och sina turnéer med musiker från Balkan, som t ex Ferus Mustafov.

De har hörts i de mest skiftande sammanhang från små fester till riks-TV, konserter, workshops, barnkonserter, festivaler, radio, reklamfilm, filmmusik, skivinspelningar... Kärleken till den romska festmusiken från Balkan har bara växt genom åren. Det är därför Süperstar Orkestar ibland kallas Sveriges värsta balkanbrassbandsfreaks.

På scen:
David Bryntesson – trumpet
Magnus Hedenborg – trumpet
Jens Edenhed – klarinett
Lars Ydgren – altsaxofon
Håkan Säfvestad – tenortuba
Mikko Iskanius – tenortuba
Göran Christensen – bastuba
Gustav Nahlin – trummor

Obs! Detta är en stående konsert, ej picknick.

Konserten är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 19-22 oktober.

Läs mer Dölj
Logotyper1693311008 Mff Logo Green New

Mer om artisten