Stockholm Voices

Foto: John Gripenholm
Mer om artisten

Ett skepp kommer lastat med stämsång, fyra sångare och ett minst sagt svängigt band. Den vokala jazzkvartetten Stockholm Voices kombinerar tradition med innovation. Denna kväll får vi främst höra musik från gruppens andra album - “New Horizon” som släpptes i våras – en hyllning av den fantastiska musik som skrivits av Sir Paul McCartney genom hans långa karriär, från tidig Beatles fram till idag. Möt en dynamisk grupp som svänger som ett storband. Stockholm Voices – a Vocal Powerhouse!

Sedan debutalbumet “Come Rain or Come Shine” släpptes 2015 och fick ett varmt mottagande, har utsålda konserter och stående ovationer kantat Stockholm Voices framfart. Gruppen står med ena foten i jazzens mylla och den andra i den nordiska midsommarnatten och bjuder på stämsång och klanger draperade i elegans och charm.

Stockholm Voices om nya albumet:
“Vi letade efter ett material som tillät oss att utforska och utveckla vårt sound. Fascinationen för hans texter och musik växte mer och mer desto djupare vi dök ner i musiken. Resultatet är något som känns personligt och nytt för oss”

Det är en ny dag, ett nytt kapitel, a “New Horizon”!

På scen:
Gunilla Törnfeldt – sopran
Maria Winther – alt
Alexander Lövmark – tenor
Jakob Sollevi –  bariton

Klas Lindquist – altsaxofon
Filip Ekestubbe – piano
Svante Söderqvist – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor

Arrangemang av Mikael Skoglund, Gunilla Törnfeldt, Calle Rasmusson och Carl Bagge.

Läs mer Dölj

Mer om artisten