Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Stinnerbom Stinnerbom Dubé(CAN/SE)

Foto: Knut & Moa
Mer om artisten

Sophia Stinnerbom på fioler, Magnus Stinnerbom på gitarrer, båda med rötterna stadigt förankrade i den svenska folkmusiken, tillsammans med den briljante kanadensiske kontrabasisten Sébastien Dubé bildar denna stjärntrio! Här finns inte bara en urkraft, ett driv och ett massivt tunggung utan även en stor lyhördhet, kombinerad med tydliga folkmusikaliska bottnar.

Stinnerbom Stinnerbom Dubé gav ut sitt debutalbum 2012 och andra albumet planeras ha release under vintern 2023. Trion har bland annat varit solister till Svenska Kammarorkestern och Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigent Hans Ek. Två så skickliga folkmusiker som Sophia och Magnus tillsammans med en basist utöver det vanliga – det kan bara bli lysande!

”De växlar mellan schottisar, valser och polskor där inte minst Magnus Stinnerboms gitarrspel skapar ett väldigt sväng, och i Sintrams halling är öset riktigt rått.” – Rasmus Klockljung, Lira.

Sophia Stinnerbom är en folkmusiker från Värmland som varit aktiv på folkmusikscenen sedan slutet av 1990-talet. Efter studier på folkmusikutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm gjorde hon debut som teatermusiker på Västanå Teater och Berättarladan. Hon har genom åren byggt en gedigen karriär, både som musiker och kapellmästare och sedemera som orkesterchef på Västanå Musik och Teater. Sophia spelar förutom med Stinnerbom Stinnerbom Dubé även i Västanå Orchestra och var tidigare med i Outhouse Allstars och den framgångsrika gruppen Klacklek. Hon har även turnerat med bland andra Mats Berglund, Harald Haugaard och Helene Blum.

Magnus Stinnerbom är en kompositör och musiker, sedan många år musikansvarig och kompositör på Västanå teater Berättarladan i Värmland. Som musiker medverkar han bland annat i gruppen Harv, som han bildade tillsammans med musikern Daniel Sandén-Warg, och i Ale Möller Band. Han har uppträtt som solist med bland andra Kungliga Filharmonikerna på Polarprisgalan och spelat med artister som Louise Hoffsten, Marie Bergman och Moneybrother. Som kompositör har han gjort musik till en mängd uppmärksammade föreställningar på Västanå teater sedan 1996, liksom till Stockholms Stadsteater samt Det Norske Teatret, Norske Riksteatret och andra norska teaterscener. Han har också bidragit till musiken i filmerna Glasblåsarnas barn och Masjävlar.

Sébastien Dubé är sedan 2000 stämledare och kontrabassolist i Svenska Kammarorkestern i Örebro och framträder parallellt i andra sammanhang, med en rad olika artister. Bland annat återfinns han i världs- och folkmusikgrupper som Ale Möller Band, Ivar Kolve Trio samt duon Näsbom & Dubé med Torbjörn Näsbom. Han har tidigare spelat med exempelvis metalgruppen Beast Within från hemstaden Quebec i Kanada. Han har tidigare tjänstgjort som stämledare i Norrlandsoperans symfoniorkester 1996–2000 och dessförinnan som andre stämledare i Bergens filharmoniska orkester 1993–1996. Innan han flyttade till Skandinavien spelade han ibland andra Los Angeles filharmoniker, Houstons och Quebecs symfoniorkestrar. Han undervisar på Musikhögskolan Ingesund och Musikhögskolan vid Örebro universitet.

På scen:
Sophia Stinnerbom – viola d’amore, fiol
Magnus Stinnerbom – tolvsträngad och sexsträngad gitarr, mandola, viola d’amore
Sébastien Dubé – femsträngad kontrabas

Läs mer Dölj

Mer om artisten