Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Stinnerbom Stinnerbom Dubé(CAN/SE)

Foto: Knut & Moa
Mer om artisten

Sophia Stinnerbom på fioler, Magnus Stinnerbom på gitarrer, båda med rötterna stadigt förankrade i den svenska folkmusiken, tillsammans med den briljante kanadensiske kontrabasisten Sébastien Dubé bildar denna stjärntrio! Här finns inte bara en urkraft, ett driv och ett massivt tunggung utan även en stor lyhördhet, kombinerad med tydliga folkmusikaliska bottnar.

Två så skickliga folkmusiker som Sophia och Magnus tillsammans med en basist utöver det vanliga – det kan bara bli lysande.

”De växlar mellan schottisar, valser och polskor där inte minst Magnus Stinnerboms gitarrspel skapar ett väldigt sväng, och i Sintrams halling är öset riktigt rått.” – Rasmus Klockljung, Lira.

Sophia Stinnerbom är en folkmusiker från Värmland som varit aktiv på folkmusikscenen sedan slutet av 1990-talet, då som medlem av den framgångsrika gruppen Klacklek. Hon har även turnerat med bland andra Mats Berglund, Harald Haugaard och Helene Blum. Efter studier på folkmusikutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm gjorde hon debut som teatermusiker på Västanå Teater och Berättarladan där hon i dag är anställd som musiker och kapellmästare. Hon spelar även bland annat i folkrockgruppen Outhouse Allstars med bland andra Magnus Stinnerbom, Ola Hertzberg och Mattias Pérez.

Magnus Stinnerbom är en kompositör och musiker, sedan många år musikansvarig och kompositör på Västanå teater Berättarladan i Värmland. Som musiker medverkar han bland annat i gruppen Harv, som han bildade tillsammans med musikern Daniel Sandén-Warg, och i Ale Möller Band. Han har uppträtt som solist med bland andra Kungliga Filharmonikerna på Polarprisgalan och spelat med artister som Louise Hoffsten, Marie Bergman och Moneybrother. Som kompositör har han gjort musik till en mängd uppmärksammade föreställningar på Västanå teater sedan 1996, liksom till Stockholms Stadsteater samt Det Norske Teatret, Norske Riksteatret och andra norska teaterscener. Han har också bidragit till musiken i filmerna Glasblåsarnas barn och Masjävlar.

Sébastien Dubé är sedan 2000 stämledare och kontrabassolist i Svenska Kammarorkestern i Örebro och framträder parallellt i andra sammanhang, med en rad olika artister. Bland annat återfinns han i världs- och folkmusikgrupper som Ale Möller Band, Ivar Kolve Trio samt duon Näsbom & Dubé med Torbjörn Näsbom. Han har tidigare spelat med exempelvis metalgruppen Beast Within från hemstaden Quebec i Kanada. Han har tidigare tjänstgjort som stämledare i Norrlandsoperans symfoniorkester 1996–2000 och dessförinnan som andre stämledare i Bergens filharmoniska orkester 1993–1996. Innan han flyttade till Skandinavien spelade han ibland andra Los Angeles filharmoniker, Houstons och Quebecs symfoniorkestrar. Han undervisar på Musikhögskolan Ingesund och Musikhögskolan vid Örebro universitet.

På scen:
Sophia Stinnerbom – viola d’amore, fiol
Magnus Stinnerbom – tolvsträngad och sexsträngad gitarr, mandola, viola d’amore
Sébastien Dubé – femsträngad kontrabas

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 13 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten