Steve Gunn(US)

Foto: Stephanie Nicole Smith
Mer om artisten

Den Brooklynbaserade singer-songwritern och gitarrvirtuosen Steve Gunn har under de senaste 15 åren etablerat sig som ett av de mest intressanta namnen på den amerikanska alternativmusikscenen. Han har producerat mängder av kritikerrosade solo-, duo- och ensembleinspelningar och är en fullfjädrad låtmakare. Gunn skapar sånger och melodier med basen i en klassisk amerikansk FM-rocktradition som i hans händer tar vägen bortom horisonten, ovanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden.

Som gitarrist i Kurt Viles The Violators och i samarbeten med Mike Cooper, Meg Baird, och Michael Chapman, har Gunn tagit både publik och kritiker med storm med mästerverken ”Way Out Weather” och Matador-debuten ”Eyes On The Line”.

Musiken för tankarna till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå direkt till de spirituella dragen i David Crosby‘s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin‘s mystiska akustiska stunder och Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”. Hans album representerar milstolpar för samtida gitarrdrivet material och innovativt låtskrivande och nära lyssnande avslöjar influenser från blues, folk, extatisk frijazz och psyk i hans ständigt utvecklande produktion.

Hans senaste skiva Let the Moon Be a Planet (RVNG Intl.), ett samarbete med pianisten David Moore från Bing & Ruth, släpptes i mars 2023. En skiva med John Truscinski och Bill Nace, 'Glass Band' (Three Lobed), släpptes i juli '23.

Steve befinner sig just nu någonstans och arbetar på nytt material.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 10 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten