Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Steve Gunn(US)

Foto: Stephanie Nicole Smith
Mer om artisten

Den Brooklynbaserade singer-songwritern och gitarrvirtuosen Steve Gunn har under de senaste 15 åren etablerat sig som ett av de mest intressanta namnen på den amerikanska alternativmusikscenen. Han har producerat mängder av kritikerrosade solo-, duo- och ensembleinspelningar och är en fullfjädrad låtmakare. Gunn skapar sånger och melodier med basen i en klassisk amerikansk FM-rocktradition som i hans händer tar vägen bortom horisonten, ovanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden.

Som gitarrist i Kurt Viles The Violators och i samarbeten med Mike Cooper, Meg Baird, och Michael Chapman, har Gunn tagit både publik och kritiker med storm med mästerverken ”Way Out Weather” och Matador-debuten ”Eyes On The Line”.

Musiken för tankarna till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå direkt till de spirituella dragen i David Crosby‘s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin‘s mystiska akustiska stunder och Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”. Hans album representerar milstolpar för samtida gitarrdrivet material och innovativt låtskrivande och nära lyssnande avslöjar influenser från blues, folk, extatisk frijazz och psyk i hans ständigt utvecklande produktion.

Hans senaste skiva Let the Moon Be a Planet (RVNG Intl.), ett samarbete med pianisten David Moore från Bing & Ruth, släpptes i mars 2023. En skiva med John Truscinski och Bill Nace, 'Glass Band' (Three Lobed), släpptes i juli '23.

Steve befinner sig just nu någonstans och arbetar på nytt material.

Läs mer Dölj

Mer om artisten