Soundscape Orchestra

Foto: Miki Anagrius
Mer om artisten

Soundscape Orchestra suddar ut gränserna mellan elektronisk och akustisk musik med en mix av jazz och elektronika, som en slags urban samtida form av Weather Report och Miles Davis 70-tal. Deras högenergiska progressiva beatjazz varvas med meditativa, drömlika partier. Det är futuristiskt, framåtblickande och med en lekfull improvisation som tar nya vägar vid varje konsert.

Dubbel-LPn Nexus från 2018 mottog mycket fina recensioner där DN’s recensent skrev ”fem svenskar knäcker en av jazzens största nötter” och menade att gruppen lyckats ”inkorporera ny teknik och föra jazzen framåt”. Även om albumet var en debut har gruppens medlemmar sammanlagt en imponerande meritlista, med erfarenheter av allt från klassiskt och samtida konstmusik via jazz till modern klubbmusik och elektronika. Något som har fungerat som ett nödvändigt fundament att utgå från när det har experimenteras med okonventionella grepp och udda idéer.

Den elektroniska musiken har en bredd som kan jämföras med jazzens. Långt från arenornas kommersiella EDM (Electronic Dance Music) så frodas en progressiv scen där improvisation är, precis som i jazzen, en vital del av musiken. Att dessa genrer börjar mötas i större utsträckning syns flera tecken på. Elektronika-stjärnan Floating Points samarbete med Pharoah Sanders är bara ett exempel. Skivbolaget Jazz-O-Tech från Berlin har specialiserats sig på just gränslandet mellan elektronika och jazz och en av deras artister är svenska Soundscape Orchestra.

Med nya EPn Oceans från 2022 har gruppen utvecklat konceptet vidare. EPn har spelats flitigt på radiostationer och podcasts världen över och singeln "Dream Drone", tog sig in på Spotifys Jazztronica-lista och på Apple Musics New Music Daily – dock är det nog live som gruppen kommer till sin rätt allra bäst.

Kvällens konsert inramas med videokonst av konstnären Per Josephson.

På scen:
Johan Christofferson – saxar och flöjt
Anders Åstrand – vibrafon
Adam Forkelid – synthesizers
Thomas Wingren – live elektronik, synthesizers, slagverk
Ola Bothzen – trummor
Per Josephson – live visuals

Intervjuer:
Profet Musik
The Clubmap

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 6 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

140 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

100 kr vid bord
60 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten