Victoria dansar! – Malmö Folk Festival

Sona Jobarteh(GM)

Foto: Rob O’Connor
Mer om artisten

Historiens första kvinnliga griot – sångare, historieberättare, underhållare och historiker. Med en elektrisk scennärvaro spelar Sona Jobarteh det västafrikanska instrumentet kora, en 21-strängad harpa och ett av det viktigaste instrumenten för mandingofolket i Västafrika. Kora spelas traditionellt av en griot och lika traditionellt är grioten alltid en man – tills dess att gambianska Sona Jobarteh bestämde sig för att ändra på traditionens regler och började spela kora och berätta historier med sin sång.

Jobarteh är en av de fem främsta koraspelande familjerna i Västafrika, och Sona står på de mäktiga axlarna av sin musiktradition som hon sömlöst blandar med västerländsk instrumentering. Sona adresserar kampen för kvinnliga rättigheter och jämlikhet med sin starka röst – och hon blandar traditionell västafrikansk musik med afropop och bluesinslag.

Med en djup kärlek till sin gambianska identitet tar hon nu sitt budskap runt i världen. Under senare år har hon varit på ständig turné med sitt band. I land efter land har hon erövrat publiken med sitt starka budskap om kulturell identitet, jämlikhet, kärlek och respekt.

På scen:
Sona Jobarteh – kora, gitarr och röst
Eric Appapoulay – gitarr
Andrew McLean – bas
Yuval Wetzler/Yomi Sehindemi – trummor
Mouhamadou Sarr – slagverk
Sidiki Jobarteh - balafon

Denna konsert är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 17-20 oktober.

Läs mer Dölj

fredag 18 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Förköpspris

350 kr i salong (stående)
400 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Barn under 15 år (gäller i vuxens sällskap)

175 kr i salong (stående)
200 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

400 kr i mån av plats

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Logotypermff Logga 2024 Webb

Mer om artisten