Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Somi: Zenzile - The Reimagination Of Miriam Makeba(US)

Foto: Chris Schwagga
Mer om artisten

Sångerskan och låtskrivaren Somi Kakoma blandar på ett unikt och stilfullt sätt modern soul, jazz och pop med influenser av afrikanska klanger och rytmer. Hon är just nu aktuell med albumet ”Zenzile: The Reimagination Of Miriam Makeba”, där hon i nya vackra arrangemang tolkar den legendariska sydafrikanska sångerskan och politiska aktivisten Miriam Makeba. En själfull hyllning till Makebas extraordinära bidrag till afrikansk populärmusik och global jazz.

Albumet är en del av ett större projekt inspirerat av livet och arvet efter Miriam Makeba, som även inkluderar ett modernt jazzteaterstycke som heter "Dreaming Zenzile" skrivet av Somi – som hade broadwaypremiär i våras. Hela projektet är till stor del inspirerat av Somis återkommande drömmar om att vara i konversation med Makeba. Drömmar som Somi började ha efter förlusten av sin far. Stycket och albumet är därför en reflektion över både Makebas biografi och de drömda samtalen. Ordet "Zenzile" är faktiskt Makebas riktiga förnamn, som betyder "du har gjort det mot dig själv" på hennes modersmål Xhosa. Kort sagt, detta verk är tänkt att vara en beskrivning av bördorna och friheten som följer med sångens gåva.

Somi Kakoma föddes i Illinois 1981 till föräldrar som invandrat från Rwanda och Uganda. Hon släppte sitt debutalbum 2003 och har sedan dess byggt en karriär med sitt unika en transatlantiskta sound. Hennes senaste album Petite Afrique (Sony 2017) är en vågad och relevant omformning av vad "jazz" och "afrikansk musik" betyder - både var för sig och för varandra. Albumet, som berättar historien om afrikanska immigranter mitt i ett gentrifierat Harlem i New York, vann 2018 NAACP Image Award för Outstanding Jazz Album.

Somis musik sträcker sig över världarna av afrikansk jazz, soul och pop med en nyvunnen lätthet och en röst som Vogue Magazine helt enkelt kallar ”Superb!"

På scen:
Somi – sång
Hervé Samt – gitarr
Gino Chantoiseau – bas
Toru Dodo – piano
Arnaus Dolmen – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 8 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

460 kr vid bord
420 kr på balkong

Student / Pensionär

420 kr vid bord
380 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten