Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Snorre Kirk: Drummer & Composer (No) "Upptäck Victoria!"

Mer om artisten

Köpenhamnsbaserade norrmannen Snorre Kirk är inte bara en välmeriterad trumslagare utan även kompositör. Hans otroligt samspelta ensemble bjuder på swing jazz och kollektiv New Orleans-improvisation med en kolossal finess. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter som Diane Schuur, Stephen Riley och Eric Reed.

Upptäck Victoria!SNORRE KIRK (NO)DRUMMER & COMPOSER Kirks kompositioner fångar essensen i 30- och 40-talets sound och tar med oss på en tidsresa som landar på en av Harlems rökiga Speak Easy klubbar. Briljanta arrangemang och en häpnadsväckande kreativ färdighet i Duke Ellingtons anda, då och då kryddad med lite Charles Mingus, med stämmor som har både stuns och sväng av ett slag som man sällan stöter på i nutida jazz, enligt tidningen Liras recension av senaste plattan "Drummer & Composer" som släpptes våren 2017, som med musik skräddarsydd för septett utgör Kirks mest ambitiösa projekt hittills.Med kritikerrosade debutalbumet Blues Modernism från 2012 som fick Jazz Special-priset för årets releasealbum samt nominerades till två danska Jazz Awards tog Snorre Kirk klivet från sidomusiker till kompositör och bandledare. Uppföljaren Europa banade 2015 väg för Kirks internationella genombrott med konserter på några av världens främsta jazzfestivaler."An 'Ellington great-grandson'....refined, elegant and mightily swinging." JazzThingJan Harbeck – tenorsaxofonKlas Lindquist – altsaxofon & klarinettTobias Wiklund – kornettMagnus Hjorth – pianoLasse Mørck – basSnorre Kirk – trummor
Läs mer Dölj

Mer om artisten