Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Sisters of Invention - Sisterhood

Foto: Jens Gustafsson
Mer om artisten

Innovativ och fantasifull pop med tydliga jazzinfluenser! Systrarna Malin och Karolina Almgrens musik kännetecknas av en enorm frihet, kreativitet blandad med ett stort fokus och seriositet. De har under namnet Sisters of Invention skrivit och spelat in musik under 20 år. Nu ska de ut på en turné för att fira och hylla alla år av musikaliskt samarbete. Det bjuds på musik från senaste albumet Sisterhood, samt lite äldre godbitar.

Redan i 10-årsåldern fick systrarna tillgång till familjens analoga 16-kanalers porta. Här nådde deras musikaliska samarbete en ny nivå. Skolloven ägnades åt att skriva musik, öva på de instrument de hade delat mellan sig systerligt, sedan spela in. De lärde sig snabbt att sätta upp mikrofoner, patcha till rätt kanaler och bygga upp låtarna: först trummor och bas, sedan adderas piano och synthar för att till sist överösa låtarna med saxofoner, slagverk och sångstämmor.

Efter många kortare skivor och julskivor som gavs och såldes till släkt och vänner tog Sisters of Invention år 2012 steget in i en riktigt studio och gav ut sin första skiva Om & Om Igen på det då nystartade familjeskivbolaget Oh Yeah Records.

Nu är systrarna strax över 30 år och har fem skivor i sin katalog, de har gjort en rad stora samarbeten och turnéer med till exempel Bohuslän Big Band, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Jacob Karlzon, Ida Sand med flera. 2017 mottog de SR P2:s pris Jazzkatten som bästa grupp. 2016 vann de tävlingen Euro Radio Jazz Competition i Amsterdam.

Line up:
Karolina Almgren – saxofon och sång
Malin Almgren – trummor
Andreas Hourdakis – gitarr
Fanny Gunnarsson – piano
Cassius Lambert – bas

Läs mer Dölj

Mer om artisten