Sirocco - El Faro

Foto: Amanda Lindgren
Mer om artisten

Den hyllade gruppen Sirocco spelar sånger från judiska musiktraditioner på jiddisch, ladino, hebreiska och arabiska. Med sångerskan Sofia Berg-Böhms klara röst i fören presenterar de både egenskriven och traditionell musik i nutida arrangemang och tar publiken med på en resa genom historien. Musik med suggestiv kraft och stor inneboende energi – känslosamt, dramatiskt och strålande skickligt!

Gruppens ny skiva "El Faro" är en helgjuten, genomarbetad produktion som tar bandet till nya höjder efter den tidigare så väl mottagna albumdebuten, AMIRIM (2014). El Faro betyder fyrtorn på spanska och ett genomgående tema i musiken är havet.

Liksom siroccovinden* reser bandet i sin musik och text över vidsträckta vatten och landområden, från Andalusien vidare över till Turkiet på 1500-talet men den tar även otippat en sväng över Atlanten till 1900-talets USA där de möter texter på jiddisch av poeten Aliza Greenblatt som växte upp i Ukraina.

Sättningen består nu av musiker och artister där var och en även har skapat sig en egen karriär under 2000-talet.

På scen:
Sofia Berg-Böhm – sång, glockenspiel och stålsträngad gitarr
Patrik Bonnet – gitarr, oud och palmas
Hanna Stenlund Monthan – cello och sång
Fredrik Gille – slagverk och sång

* Sirocco är en svepande vind, som drar in från Afrika, främst över Iberiska halvön, med regn och sandpartiklar.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 20 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten