Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Sirocco - El Faro

Foto: Amanda Lindgren
Mer om artisten

Den hyllade gruppen Sirocco spelar sånger från judiska musiktraditioner på jiddisch, ladino, hebreiska och arabiska. Med sångerskan Sofia Berg-Böhms klara röst i fören presenterar de både egenskriven och traditionell musik i nutida arrangemang och tar publiken med på en resa genom historien. Musik med suggestiv kraft och stor inneboende energi – känslosamt, dramatiskt och strålande skickligt!

Gruppens ny skiva "El Faro" är en helgjuten, genomarbetad produktion som tar bandet till nya höjder efter den tidigare så väl mottagna albumdebuten, AMIRIM (2014). El Faro betyder fyrtorn på spanska och ett genomgående tema i musiken är havet.

Liksom siroccovinden* reser bandet i sin musik och text över vidsträckta vatten och landområden, från Andalusien vidare över till Turkiet på 1500-talet men den tar även otippat en sväng över Atlanten till 1900-talets USA där de möter texter på jiddisch av poeten Aliza Greenblatt som växte upp i Ukraina.

Sättningen består nu av musiker och artister där var och en även har skapat sig en egen karriär under 2000-talet.

På scen:
Sofia Berg-Böhm – sång, glockenspiel och stålsträngad gitarr
Patrik Bonnet – gitarr, oud och palmas
Hanna Stenlund Monthan – cello och sång
Fredrik Gille – slagverk och sång

* Sirocco är en svepande vind, som drar in från Afrika, främst över Iberiska halvön, med regn och sandpartiklar.

Konserten spelas in av Sveriges Radio P2.

Läs mer Dölj

Mer om artisten