Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Satanique Samba Trio: Misantropicalia (Bra)

Mer om artisten

Mix musik presenterar: Varken satanistiskt eller samba, och inte heller en trio. Vill du veta hur traditionell brasiliansk musik låter när man tar bort alla regler? Det snabbaste och coolaste sättet att få reda på det är att lyssna till denna avantgarde-grupp. Inte någon brasiliansk traditionell rytm förblir orörd.

Mix musik presenterarSATANIQUE SAMBA TRIO (BRA)MISANTROPICALIA Varken satanistiskt eller samba, och inte heller en trio. Vill du veta hur traditionell brasiliansk musik låter när man tar bort alla regler? Det snabbaste och coolaste sättet att få reda på det är att lyssna till denna avantgarde-grupp. Inte någon brasiliansk traditionell rytm förblir orörd. Med dissonans och provokation attackerar denna kvintett Brasiliens välkända musikaliska arv som samba, bossa nova och lambada. Satanique Samba Trio är det obestridliga beviset på livet efter Tropicália-rörelsen. Detta är estetik à la satanism tropical! Satanique Samba Trio bildades 2003 som en motkraft till Brasiliens musikaliska arv. Deras nytolkning av de ofta förekommande klichéerna i brasiliansk folkmusik uppfattas av många som en provokation mot det brasilianska musiklandskapet. Kvintettens musik drivs av en enkel men fruktbar estetisk riktning, en dekonstruktion av de mest utnötta uttrycken. I sin rekonstruktion av traditionen, balanserar gruppen vilda experiment och frijazz-improvisationer av freak-barock melodier med rytmiska snedvridningar.Men samtidigt som de är obevekliga i sin inställning till det kulturella status quo i Brasilien, är deras musik inte bara död och förstörelse. Stunder av äkta melodiös skönhet är begravd djupt i det noggrant konstruerade kaoset. Deras instrumentation är lika varierad som stilarna de införlivar i sin musik. På scen:Munha da 7 – elbasGustavo “Don Chavez” Elias – akustisk gitarrJota Dale – CavacoLucas “Sombrio” Muniz – basklarinettLupa Marques – slagverk
Läs mer Dölj

Mer om artisten