Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Sarah Riedel

Foto: Ida Borg
Mer om artisten

Sarah Riedel är en självklar och stark röst på den svenska musikscenen. Glasklar och tryggt rotad i såväl visa som jazz och popmusik är Sarah ständigt aktuell i olika sammanhang. Som artist, sångerska, tolkare eller kompositör. Med öppet hjärta och en omisskännlig frasering berör Sarah Riedel sin publik. Hon bjuder in till ett varmt musikaliskt landskap där poetiska textrader går hand i hand med luftiga arrangemang, allt i en självklar och innerlig helhet där vemod möter ljus. Tidlöst men ändå nytt.

– På många vis fungerar musik som en slags tröst för mig. Ja, kanske är det därför mina sånger ofta klingar melodiöst vemodigt, men inte sällan med ett stråk av glittrande ljus. Men för mig är vemod vackert. För i det sköra finns det starka. Det är tryggt att våga vara sårbar. Att våga vara allt det där som är att vara människa. Och i bästa fall kan kanske musik ingjuta lite tröst. Lite hopp i en rätt så dyster värld. Som något fint och ljust. Som den där strimman som tar sig fram genom natten.

Sarah har genom åren belönats med fina recensioner och både Manifest- och Grammisnomineringar. 2014 släppte Sarah ”Genom Natten”, med egen musik och texter på svenska. 2023 följs albumet upp med nya sånger.

På scen:
Sarah Riedel – sång
Fredrik Hermansson – piano
Björn Lindberg – bas (vik. för Viktor Skokic)
Lars Skoglund – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten