Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Upptäck Victoria!

Sanna Ruohoniemi

Foto: Eva Lindblad
Mer om artisten

Sångerskan Sanna Ruohoniemi sticker ut på jazzkartan, både i form av kompositioner och utstrålning. Hon låter modern jazz, folkton, funk, bebop och tango mötas i låtar både på engelska, svenska och finska. 2024 släpper hon ett nytt album: ”Let Everything Happen”, som är uppföljaren till ”Start from Nothing” som hyllats bland andra av sajten Europe Jazz Media Chart som ett av de bästa musiksläppen i Europa i november 2018.

Sannas album Tales of a stranger (2016) och Start From Nothing (2018) har uppmärksammats och hyllats av kritiker runt om i Skandinavien men också i övriga Europa. Sanna har turnerat i Europa men framträdde också 2018 på Sydney International Womens Jazz Festival i Australien som enda akt från Europa, på ”Pori Jazz” 2019, och för utsålda hus på Stockholms Jazz Festival 2018, 2019 och 2021.

”Ryktet om hennes kapacitet hade också spridit sig, och det var mer än fullsatt. Variationen i det musikaliska fanns både i låtvalet och i Sannas röst, som visar upp en stor bredd. Sammantaget, en musikskapare och sångerska som det finns all anledning att ha koll på framöver.” - Thomas Wihlman för Opulens

Sanna Ruohoniemi är uppvuxen i finska Österbotten, men är numera bosatt i Stockholm efter att via Sibeliusakademin i Helsingfors kommit till jazzutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Hennes kommande album "Let Everything Happen" är inspelad i Atlantis-studion i Stockholm och mixad av Pål Svenre.

På scen:
Sanna Ruohoniemi – sång
Fredrik Lindborg – saxofoner och basklarinett,
Daniel Tilling – piano
Lars Ekman – bas
Daniel Olsson – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten