Upptäck Victoria!

Petter Alatalo - Dumskallarnas vind

Foto: Linnea Henriksson
Mer om artisten

Med folkmusiken som grogrund och med den svenska vagabonddrömmen som gyllene krona. Petter Alatalo är musiker och konstnär bördig från Norrbottens kustland som efter medelålderns inträde samlat livets skärvor och prismor till ett album om förlust, sorg, skilsmässa – och som han själv uttrycker det: rent jävla svammel. Ett musikaliskt universum som rör sig mellan konst, Norrbotten, jazz, autodidakt tretakt, finska klanger och poesi på svenska. Verklighetens konsekvenser.

Våren 2024 släpptes “Dumskallarnas vind”. Intensivt, aggressivt, sorgligt och sammetslent. Ett tidsdokument.

"Man är ung, man är en drömmare. Man har Tornedalen i blodet, punken i hjärtat, ruset i skallen. Man far iväg ut i stora världen utan varken adress, inkomst, pengar eller framtid. Världen är stor och längtan är ens bästa vän. Sen blir man vuxen, flyttar hem, man blir pappa, det kommer konsekvenser. Och i det skrivs musik."

Albumet tog form under en liveinspelning i Svenska Grammofonstudion i Göteborg hösten 2022. Producerat av Soundtrack of our lives-legendaren Kalle Gustafsson Jerneholm tillsammans med några av Norrbottens mest profilerade musiker ihopskramlade från Malmfältens rockklubb och Mattias Alkberg, Kalle Nyman (kontrabas), Nikolai Äystö (klarinett) och Markus Larsson (trummor).

På scen:
Petter Alatalo – piano och sång
Nikolai Äystö – träblås
Kalle Nyman – kontrabas
Markus Larsson – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 27 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten