Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Perssons Sexa

Foto: Nathalie Hedin
Mer om artisten

Kritikerrosade jazzgruppen Perssons Sexa bjuder på ett sprakande och djärvt uttryck där sound, samspel och melodi står i fokus! Musiken bygger på en amerikansk och nordisk jazztradition där den expressiva amerikanska spirituella jazzen med sina starka melodier och färgrika klang möter det svenska vemodet och melankolin. Sextetten spelar material från sina tre hyllade studioalbum.

Perssons Sexa har sina rötter i Malmö runt 2012 där saxofonisten och kompositören Jens Persson sätter ihop en sextett av musiker som syns på den Svenska och Danska jazz- och popscenen. Visionen var att att gifta flera olika uttryck i en melodiskt stark och filmisk musik med improvisationsprägel. Tillsammans har de mejslat ut något helt eget och fortsätter att utforska balansgången mellan stökigt och stillsamt, mellan hätskt och eftertänksamt, mellan rått och skört. I Perssons Sexa ges varje enskild musikers personlighet utrymme, samtidigt som allt ramas in av ett unikt gruppsound, samspel och Perssons kompositioner.

“...olika former av modern jazz blandas till något rätt eget, friare former växlas mot mer bundna i en jazz som balanserar allvar och lekfullhet förnämligt” - Andreas Lagercrantz, LIRA Musikmagasin

Gruppen har sedan debuten 2013 släppt tre studioalbum och planerar en kommande liveplatta “Vol IV - Live in Malmö” (2024). I samband med releasen av “Vol II” (2016 Havtorn Records) blev Perssons Sexa nominerad till “årets grupp” (2017) vid Sveriges Radio P2:s Jazzkattengala och har sedan dess turnerat i Europa och samarbetat med artister som Lina Nyberg, Lisbeth Diers och Karolina Almgren.

"En av dagens mest spännande och dynamiska svenska jazzgrupper!” - Alexander Agrell, Sydsvenskan

På scen:
Jens Persson – altsaxofon
Petter Hängsel – trombon
Tobias Ekqvist – elgitarr
Oscar Johansson – piano
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten