Perssons Sexa

Foto: Nathalie Hedin
Mer om artisten

Kritikerrosade jazzgruppen Perssons Sexa bjuder på ett sprakande och djärvt uttryck där sound, samspel och melodi står i fokus! Musiken bygger på en amerikansk och nordisk jazztradition där den expressiva amerikanska spirituella jazzen med sina starka melodier och färgrika klang möter det svenska vemodet och melankolin. Sextetten spelar material från sina tre hyllade studioalbum.

Perssons Sexa har sina rötter i Malmö runt 2012 där saxofonisten och kompositören Jens Persson sätter ihop en sextett av musiker som syns på den Svenska och Danska jazz- och popscenen. Visionen var att att gifta flera olika uttryck i en melodiskt stark och filmisk musik med improvisationsprägel. Tillsammans har de mejslat ut något helt eget och fortsätter att utforska balansgången mellan stökigt och stillsamt, mellan hätskt och eftertänksamt, mellan rått och skört. I Perssons Sexa ges varje enskild musikers personlighet utrymme, samtidigt som allt ramas in av ett unikt gruppsound, samspel och Perssons kompositioner.

“...olika former av modern jazz blandas till något rätt eget, friare former växlas mot mer bundna i en jazz som balanserar allvar och lekfullhet förnämligt” - Andreas Lagercrantz, LIRA Musikmagasin

Gruppen har sedan debuten 2013 släppt tre studioalbum och planerar en kommande liveplatta “Vol IV - Live in Malmö” (2024). I samband med releasen av “Vol II” (2016 Havtorn Records) blev Perssons Sexa nominerad till “årets grupp” (2017) vid Sveriges Radio P2:s Jazzkattengala och har sedan dess turnerat i Europa och samarbetat med artister som Lina Nyberg, Lisbeth Diers och Karolina Almgren.

"En av dagens mest spännande och dynamiska svenska jazzgrupper!” - Alexander Agrell, Sydsvenskan

På scen:
Jens Persson – altsaxofon
Petter Hängsel – trombon
Tobias Ekqvist – elgitarr
Oscar Johansson – piano
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 3 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten