Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

-

Pernilla Andersson - Vintersånger från Garbo

Foto: Joakim Abrahamsson
Mer om artisten

För fjärde gången åker sångerskan och låtskrivaren Pernilla Andersson på julturné och spelar det hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Förutom låtarna från albumet varvar Pernilla med sin uppväxts julpärlor av Cornelis och Yngve Stoor, och berättar mellan låtarna om allt från att förlora människor man älskar till den där nyårsaftonen då 80-talets ”It-pryl”, Fonduegrytan, satte eld på hela middagsbordet.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. "Vintersånger från Garbo”, både album och turné blev en omedelbar succé som numera blivit tradition. En riktigt bra kväll har publiken både skrattat, gråtit och fått med sig en känsla av att det var en stund bara för oss som var där, säger Pernilla om konserten.

Pernilla Andersson har tidigare skrivit jullåtar till artister som Måns Zelmerlöw och Svante Thuresson. Till sitt album med egenkomponerade låtar ramar hon in julen med ett personligt djup bland annat hämtat från egna upplevelser såsom i ”En gång ägde jag mitt liv” som handlar om hennes pappa som en jul trodde att han skulle flyga till Spanien men istället fick flytta till ett demensboende. Låten ”Snön faller tyst över Garbo” fortsätter på ”Julbetraktelse från Söder” – som blev årets jullåt 2016 i P4 Musikplats Stockholm – och beskrivs av Pernilla som en slags ”ett år senare”-sång.

På scen har Pernilla med sig Fredrik Rönnqvist på gitarrer.

"Hjärtskärande vackert, om livets smärtpunkter och glädjestunder" –  Kristianstadsbladet

"Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt" – GP ++++

"Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen" – Aftonbladet ++++

DN: ++++

Uppsala Nya Tidning: ++++

Västerbottens-Kuriren: ++++

Läs mer Dölj

Mer om artisten