Piano & violin

Per Tengstrand & Hana Mundiya - Bach, Chopin, Bacewicz & Beethoven(US)

Foto: Anders Bergön (Per) / Jiyang Chen (Hana)
Mer om artisten

En av vår tids främsta konsertpianister, Per Tengstrand, har bjudit med sig den amerikanska violinisten Hana Mundiya för att konsertera tillsammans. Det var när Per började arbeta med studenter från Princeton University för sin serie i New York som han först kom i kontakt med Hana, som då var president för kammarmusikgruppen på universitetet, där Per fungerat som något av en mentor för flera av studenterna. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener, både i USA och i Europa.

Hana spelar första satsen av Kreutzersonaten i Pers film om Beethoven, Freedom of the Will, som Per producerade under Coronapandemin. När filmen har visats på olika ställen i Sverige har publiken blivit så tagen av framförandet att man efterlyst att de två musikerna konserterar i Sverige – vilket nu blir verklighet!

Konsertprogram:
J.S. Bach Chaconne d-moll för soloviolin BWV 1004 (13’)
F. Chopin Pianosonat nr. 2 b-moll ”Sorgmarschsonaten” (24’)

- · - Paus - · -

G. Bacewicz Caprice No. 4 för soloviolin (3’)
L.v. Beethoven Sonat för violin och piano nr. 9 i A-dur ”Kreutzersonaten” (40’)

På scen:
Hana Mundiyaviolin – är född och uppvuxen i New York och gjorde sin solodebut med New York Philharmonic redan vid 13 års ålder. Idag är hon en eftertraktad solist och kammarmusiker på världens toppscener, både i USA och i Europa. Som barockviolinist har hon spelat med The Academy of Ancient Music på Walt Disney Concert Hall och vunnit flera internationella violintävlingar.

Hana vill göra skillnad med sitt musicerande och framträder gärna i sammanhang som t.ex. inom FN-förbunden UNCHR, UNICEF och UNESCO. Hon har också engagerats av Röda Korset och samarbetat med RAINN, en organisation som stöttar överlevare av sexuell tvåld.

Hana har studerat vid The Juillard School och Royal College of Music i London och förnärvarande följer hon ett diplomprogram på Manhattan School of Music under ledning av Todd Phillips.

Per Tengstrandpiano – föddes i Växjö och har kommit att bli en av våra allra främsta konsertpianister. Bland många priser och utmärkelser kan nämnas att han har vunnitförstapris i den internationella pianotävlingen i Cleveland och, som den yngsta någonsin, tilldelats den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Per var huvudperson i dokumentärfilmen Solisten av Magnus Gertten och Stefan Berg och har producerat en egen film om Ludwig van Beethovens musik, Freedom of the Will, som hade premiär hösten 2022. Filmen handlar om människor och händelser som har påverkats av Beethovens musik och om hur musik kan ge människor kraft. Per är idag bosatt i Princeton, New Jersey, med sin fru Shan-shan Sun.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 16 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Student / Pensionär

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten