Pablo Murgier Quartet featuring: Karl Espegard(AR/FR/IT/NO)

Foto: Roció Cohelo
Mer om artisten

Denna Parisbaserade, prisbelönade jazzensemble grundades i Buenos Aires 2017 och leds av den mångsidiga argentinska pianisten, kompositören och improvisatören Pablo Murgier. Murgier är känd för sin unika blandning av jazz, tango och världsmusik och hämtar lika mycket inspiration från Keith Jarrett som från den argentinske kompositören Diego Schissi – och fängslar publiken med sitt eklektiska musikspråk och fräscha inställning till jazz. Kvartetten är just nu aktuell med sitt senaste album, "Gare du Sud", i samarbete med den välrenommerade norske violinisten Karl Espegard.

"Gare du Sud" är ett stämningsfullt album med nio låtar, och fördjupar sig i ett universum av sofistikerade ljud som härrör från en blandning av jazz, världsmusik och latinska rytmer. Musiken innehåller bandoneonens nostalgiska sound, och överraskar med sina distinkta färger, växlande rytmiska mönster och rika, vackra melodier.

Pablo Murgier har uppträtt på prestigefyllda arenor runt om i världen som Philharmonie de Paris, CCK Buenos Aires och Konzerthaus München. Hans rika diskografi består av originalkompositioner och hans olika konstnärliga projekt inkluderar samarbeten med ARTE, France 2 och Netflix.

Pablo Murgier Quartet består av några utav Europas mest efterfrågade jazz- och världsmusikutövare och nominerades till det argentinska Grammypriset för "Best New Artist" 2018. Murgiers senaste album "Gare du Sud" från 2022 fick välförtjänt uppmärksamhet i internationell press, vilket ledde till utsålda konserter på teatrar och jazzklubbar runt om i världen, Europa och Argentina.

På scen:
Pablo Murgier (AR) – piano
Miguel Couto (AR) – slagverk
Romain Lecuyer (FR) – kontrabas
Simone Tolomeo (IT) – bandoneon
Karl Espegard (NO) – violin

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 18 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten