Ett symfoniskt drömspel i fickformat

Martin Hederos, Marie Modiano & Peter Von Poehl - Once Upon A Time In Paris, Malmö(SE/FR)

Foto: Ebba Bonde (Hederos), Sophie Glasser (Modiano), Estelle Hanania (v Poehl)
Mer om artisten

Efter att under tjugo år ha samarbetat i en mängd olika projekt så som skivinspelningar, konserter, baletter, filmmusik och spoken word, kom idén om en “sexhänders-komposition” naturligt för den franska sångerskan och författaren Marie Modiano, svenska pianisten Martin Hederos och singer-songwritern Peter von Poehl. De jobbar i "pocketsymfonins " anda och pendlar obesvärat mellan samtida musik och indierock, och det talade ordet är aldrig långt borta.

Efter år av musikaliska och vänskapliga dialoger mellan sina respektive hemländer – Sverige i Hederos fall, Frankrike för Modiano/von Poehl – har ett djupt konstnärligt band bildats mellan Hederos och det svensk-franska paret. Ett band som överskrider gränserna för att skapa ett gemensamt och originellt musikaliskt språk. Sedan början av 2000-talet har trions samarbeten tagit dem till en rad platser: från Studio Vogue i Paris till Atlantis i Stockholm, Kungliga Dramatiska Teatern, Stockholm, Paris Filharmonikerna, Palatset el Badi i Marrakech till Drottningholms slottsteater i Stockholm... och nu till Malmö.

Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Världsturnerande rockartist i Soundtrack of Our Lives, progressiv jazzpianist i en av landets största jazzexporter: Tonbruket, ofta medlem i magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra, pianist bakom bl.a. Ane Brun och Anna Ternheim, samt med i flertalet uppmärksammade duoprojekt med artister som Mattias Hellberg, Nino Ramsby och Sofia Karlsson samt soloaktuell med en skiva med Satietolkningar.

Marie Modiano är en fransk sångerska och författare. Hon är uppvuxen i Paris, studerade drama vid Royal Academy i London och arbetade därefter några år som skådespelare. Hennes första album I’m Not A Rose släpptes 2006 och det var under inspelningen i Berlin som hon träffade hon den svenska musikern Peter von Poehl, som anlitats som gitarrist. Uppföljaren Outland (2008) spelades in på Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Sedan dess har Modiano skapat sig en alldeles särskild plats i det franska musiklandskapet med sina originella texter och konserter som växlar mellan starka känslor och intensiva organiska rytmer. Hon debuterade som författare 2012 med diktsamlingen Espérance Mathématique, som tonsättes av Peter von Poehl.

Peter von Poehl är en svensk sångare, låtskrivare, kompositör och musiker. Under början av 2000-talet var han tätt knuten till den franska skivetiketten Tricatel och agerade bland annat kapellmästare på Michel Houellebecqs album Presénce humaine och påföljande ett år långa turné. V Poehl gjorde sin egen solodebut 2006 med det kritikerrosade albumet Going To Where The Tea Trees Are. Han har sedan dess släppt ytterligare fyra soloskivor och är i Frankrike en flitigt anlitad kompositör för film, dans och teater.

Peter von Poehl, Martin Hederos och Marie Modiano om föreställningen:
“Once Upon A Time In Paris, Malmö kommer att plocka godbitar från den stora mängd verk vi har samlat på oss under de senaste två decennierna, tillsammans med nya kompositioner skrivna specifikt för föreställningen Det kommer att vara en blandning av spoken word och musik, som sträcker sig utanför våra respektive ursprungsländers gränser. En europeisk berättelse; först och främst berättelsen om en musikalisk vänskap, som vi – när vi ser tillbaka – inte kan separera från de yttre händelserna under denna tidsperiod som så djupt har skakat de samhällen där vi växte upp.

Två år av pandemi och den nuvarande geopolitiska situationen tillför tveklöst orosmoln inför framtiden. Men, lika mycket som det är en brinnande önskan att överskrida dessa dystra tider genom konsten, lika osannolikt skulle det ha verkat för oss när vi började arbeta tillsammans för tjugo år sedan att det nu återigen är vårt ansvar att bygga osynliga broar genom Europa. Detta för att kunna behålla framtidstron och gå vidare i våra respektive liv både som konstnärer och som medborgare. Månända fumlar vi i mörkret med våra toner och ord utan att veta vart något av detta tar oss, men vi går framåt tillsammans och det tycks för oss vara det viktigaste just nu."

Information om övriga medverkande uppdateras inom kort.

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 2 juni

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten