Olli Soikkeli & Cesar Garabini(FIN/BRA)

Foto: Alejandro Lopez
Mer om artisten

New York-baserade gypsyjazzfenomenet Olli Soikkeli från Karelen i Finland har gjort en kometkarriär inom jazzen och mottagit strålande recensioner och ovationer i USA. Nu kommer han till Victoriateatern tillsammans med den brasilianska gitarrkonstnären Cesar Garabini, som spelar 7-strängad gitarr. Här möter gypsyjazz brasiliansk choro – två musikstilar som båda blev populära under början av 1900-talet. Influerade av urbanisering, industrialisering, europeisk klassisk musik, afrikanska rytmer, populär dansmusik och inspelningsindustrins gryning.

Cesar Garabini är en italiensk-brasiliansk gitarrist (7-strängad) som specialiserat sig på choro, föregångaren till de välkända brasilianska musikstilarna samba och bossa nova. Han föddes 1987 i den östra delstaten Minas Gerais i Brasilien.

Hans musikaliska resa började när han som 13-åring gick hem från skolan och såg två gatumusiker spela klassisk gitarr. Det inspirerade honom till att börja ta gitarrlektioner – en passion vad född!

Cesar kan med rätta kallas för en världsmedborgare. Han har bott i Brasilien, Italien och USA. Något som påverkat hans spelstil och utveckling både som musiker, lärare och artist. 2009 började Cesar sätta ihop samba-, bossa nova- och chorinho-band och uppträdde i Florens och andra regioner i Italien. 2011 flyttade han till New York för att utöka sina musikaliska kunskaper och det var där han träffade Olli.

Olli Soikkeli började spela gitarr vid 12 års ålder och fastnade snabbt för gitarrmästaren Django Reinhardts stil. Gypsyjazz har varit Ollis huvudfokus sedan dess och han har turnerat över stora delar av världen och spelat med artister som Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Anat Cohen, och Antti Sarpila och uppträtt på legendariska scener som Birdland Jazz Club, Blue Note och Lincoln Center.

2011 släppte han in sitt första album "Trois Générations" tillsammans med Hot Club de Finlande och Vitali Imereli och 2016 "Travels" med Rhythm Future Quartet, som mottagit Huffington Post och All About Jazz pris för bästa album 2016.

“Olli Soikkeli, a riveting Finnish guitarist who combines astonishing dexterity and speed with pure soul in a way that places him among the worthiest current day successors to the legacy of the great Django.” – The Wall Street Journal

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 13 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten