Nomfusi(ZA)

Foto: Emp Cyclone
Mer om artisten

Med en slående, stor röst, glädje och massor av charm bjuder den sydafrikanska sångerskan Nomfusi oss på en sprudlande blandning av afropop, afrosoul, gospel och ballader med maskandi-gitarrer och groovy sydafrikanska township-rytmer. Nomfusi har vunnit respekt över hela världen för sina energiska scenframträdanden och det sägs att hon förvandlas till dynamit i samma ögonblick som hon greppar en mikrofon.

Nomfusi föddes i townshipen KwaZakhele i Eastern Cape och växte upp tillsammans med en ensamstående mor, medan hennes far avtjänade ett långt fängelsestraff. Hennes mor, som var medicinkvinna, tog med Nomfusi till veckovisa Sangoma-ritualer kända som "Intlombe", där hon snart utvecklade en kärlek för att uppträda och skapade sin konstnärliga identitet genom att dansa och sjunga i timmar. Tragiskt nog blev Nomfusi föräldralös redan vid tolv års ålder när hon förlorade sin mamma till HIV. Nomfusis moster tog in henne och hennes syskon, men också mostern föll offer för samma dödliga sjukdom tre år senare.

Nomfusi lät sig dock inte nedslås av sin situation och har nu blivit en av Sydafrikas starkast lysande och mest kända stjärnor. Nomfusi strävar efter att inspirera andra med sin världsbild att "livet handlar om val" och att "man måste övervinna sinnets fattigdom först". Nomfusi gör uppsökande arbete på skolor för utsatta ungdomar i Soweto, Swaziland och Malawi och försöker skapa de möjligheter som hon saknade, för nästa generation. Dessutom blev hon nyligen ambassadör för MES, en Hillbrow-baserad NPO som hjälper hemlösa att komma på fötter igen och återintegrera sig i samhället.

Nofusi har uppträtt över hela Europa och Kanada på prestigefyllda festivaler inklusive WOMAD, FMM Sines, Lugano Jazz, Stimmen och Afrikadey och delat scener med stora stjärnor som Angelique Kidjo, Hugh Masekela och Lionel Richie.

Med "The Red Stoep", hennes nya album som släpptes 2021, bjuder Nomfusi in alla att uppleva hennes afrikanska arv genom musiken.

På scen:
Nomfusi Ngonyama – sång
Mark Williams – gitarr och kör
Sebastian Gieck – bas
David Wöhrer – trummor
John Amoako – keyboard

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 24 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten