Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Naked(SRB)

Foto: Nemanja Djordjevic
Mer om artisten

Belgradbaserade kvartetten Naked går inte att låsa in i något fack. De hämtar inspiration från musiktraditioner på Balkan, sitt östeuropeiska arv och klezmermusik – och blandar dess dansanta och omisskännliga, udda rytmer med funk, jazz, frijazz, inslag av klassisk musik och klanger från medelhavsområdet och Nordafrika. Från tung, funkig galenskap, freakiga jazzexperiment och trippig dub-psykedelika till vackra fiolresor, mörka och djupa klarinettarrangemang och saxofonklanger. Härifrån till dit, där ute till överallt.

Den serbiska kvartetten bildades 2006 och har sedan dess gjort sig ett namn på den internationella världsmusikscenen. Naked är kända för att ignorera gränserna mellan genrer och skapa sin helt egna fusion av musik där de sömlöst flyter mellan olika sorters musik; ena sekunden ösigt balkansväng för att i nästa övergå i en klassisk ton. De är nu aktuella med sitt femte album ”Srećna tuga”.

Srećna tuga (Happy Sadness) är en produkt av gruppens nya vision av konceptet kärlek. Den bygger på musikernas upplevelse av sina ständiga resor, konserter, spännande turnéer och professionella glädjeämnen, men där känslor av saknad, tomhet, längtan efter nära och kära och sorg uppenbarat sig med tiden. Srećna tuga är ett moget album som mer än någonsin kan beskrivas som låtar utan ord som sätter känslan över själva spelandet. Att hitta ögonblicket då lycka och sorg, styrka och melankoli väger lika.

På scen:
Branislav Radojkovic – bas
Đorđe Mijušković – fiol
Goran Milošević  – trummor och slagverk
Ivan Teofilović – tenorsaxofone och klarinett
Djordje Kujundjic – bariton- och altsaxofon

Läs mer Dölj

Mer om artisten