Naked(SRB)

Foto: Nemanja Djordjevic
Mer om artisten

Belgradbaserade kvartetten Naked går inte att låsa in i något fack. De hämtar inspiration från musiktraditioner på Balkan, sitt östeuropeiska arv och klezmermusik – och blandar dess dansanta och omisskännliga, udda rytmer med funk, jazz, frijazz, inslag av klassisk musik och klanger från medelhavsområdet och Nordafrika. Från tung, funkig galenskap, freakiga jazzexperiment och trippig dub-psykedelika till vackra fiolresor, mörka och djupa klarinettarrangemang och saxofonklanger. Härifrån till dit, där ute till överallt.

Den serbiska kvartetten bildades 2006 och har sedan dess gjort sig ett namn på den internationella världsmusikscenen. Naked är kända för att ignorera gränserna mellan genrer och skapa sin helt egna fusion av musik där de sömlöst flyter mellan olika sorters musik; ena sekunden ösigt balkansväng för att i nästa övergå i en klassisk ton. De är nu aktuella med sitt femte album ”Srećna tuga”.

Srećna tuga (Happy Sadness) är en produkt av gruppens nya vision av konceptet kärlek. Den bygger på musikernas upplevelse av sina ständiga resor, konserter, spännande turnéer och professionella glädjeämnen, men där känslor av saknad, tomhet, längtan efter nära och kära och sorg uppenbarat sig med tiden. Srećna tuga är ett moget album som mer än någonsin kan beskrivas som låtar utan ord som sätter känslan över själva spelandet. Att hitta ögonblicket då lycka och sorg, styrka och melankoli väger lika.

På scen:
Branislav Radojkovic – bas
Đorđe Mijušković – fiol
Goran Milošević  – trummor och slagverk
Ivan Teofilović – tenorsaxofone och klarinett
Djordje Kujundjic – bariton- och altsaxofon

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 31 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten