Nacka Forum - KAJFEŠ/KULLHAMMAR/BERTHLING/OSGOOD

Foto: Micke Keysenda
Mer om artisten

Nacka Forum bildades 1999 och består av de välkända jazzprofilerna Jonas Kullhammar, Goran Kajfeš, Johan Berthling och Kresten Osgood – kreativa musiker som skapat ett eget hörn i jazzens rum. Kvartetten har sin utgångspunkt i frijazz, och trots att de spelar komponerade låtar, så finns hela tiden känslan av att vad som helst kan hända. Med något slags avstamp i sextiotalets visionärer Sun Ra och Don Cherry har Nacka Forum mer och mer fått ett eget musikaliskt språk som kan beskrivas som skandinaviskt på något sätt.

Skivdebuten kom 2002, och blev starkt emottagen av svenska kritiker. Gruppen har sedan starten varit ett av landets mest uppmärksammade jazzband med grammisnomineringar, topplaceringar på årsbästalistor och ett flitigt turnerande jorden runt. Dessutom blev det stor uppståndelse i sportbilagorna då en låt på debutskivan döptes till "Zlatan".

År 2005 kom uppföljaren "Leve Nacka Forum" som även den fick stor uppmärksamhet. Under 2012 släpptes skivan "Fee Fi Fo Rum", även den på skivbolaget Moserobie. Med ett omslag av serieskaparen Joakim Pirinen samt gästspel från gitarristen Reine Fiske. Strax efter det tog danske trumslagaren Kresten Osgood över trumstolen i bandet (efter Kjell Nordeson) och en liveskiva spelades in i Tokyo med frijazzlegenden Akira Sakata som gäst. Därefter spelades studioalbumet "We Are The World" in i Moserobie-studion. Omslaget till den skivan designades av svensk-kanadensiska Martin Kann, känd för att ha designat Bob Hunds skivomlag.

Hösten 2024 gör de comeback med ett rykande färskt album som spelades in i december 2023 i den legendariska Atlantis-studion. Så denna konsert blir både 25-årsjubileum och skivsläpp!

På scen:
Goran Kajfeš - trumpet, Crumar EVI och slagverk
Jonas Kullhammar - saxofoner och diverse andra instrument
Johan Berthling - bas
Kresten Osgood - trummor och annat

Läs mer Dölj
Köp biljett

tisdag 3 december

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Student / Pensionär

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten