Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Mette Juul(DK)

Foto: Alex Nyborg Madsen
Mer om artisten

Med sin röst och gitarr framför den danska jazzsångerskan och låtskrivaren Mette Juul både sina egna låtar och tolkar musik från den amerikanska och brasilianska sångskatten. Hon har hyllats internationellt för sin personliga stil – och hon omger sig ständigt med jazzmusiker av toppskiktet.

“Sången är personlig och varm, hon visar en stor äkthet och en bedövande närvaro i sina sånger, med texter, som inte bara är tilltalande, utan fängslande” - Recension av Change i Opulens, Sverige

Mette Juul har sysslat med musik sedan barnsben och har en examen från Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Hon släppte sitt debutalbum 2010 och har sedan sitt första album konsekvent mottagit hyllningar och utmärkta recensioner både för sina inspelningar och liveframträdanden.

"Call it vocal charisma. Danish singer Mette Juul has an exceptionally intimate and unadorned voice" - Downbeat

Både Juuls fjärde album "Change" och uppföljaren "New York - Copenhagen" från 2020 (Universal Music) har tagits emot mycket väl både internationellt och i Danmark med bland annat en nominering till DMA Jazz Award.

Det är bland annat musiken från dessa album som publiken kan se fram emot att få höra denna kväll. Dessutom några helt nya låtar från Juuls kommande release, skrivna av Juul själv eller i samarbete med pianisten Peter Rosendal.
 
På scen:
Mette Juul – röst och gitarr
Peter Rosendal – piano
Mikkel Riber – bas
Jeppe Gram – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten