Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Mathias Eick Quintet(NO)

Foto: Colin Eick
Mer om artisten

Trumpetaren och multiinstrumentalisten Mathias Eick är bland de mest framstående solisterna som har sprungit ur den norska jazzscenen. Hans längtansfulla trumpetsound och melodiska kompositioner har mötts av hyllningar runt om i världen. Eick är sedan 2008 knuten till det prestigefulla bolaget ECM, där han hittills släppt fyra prisade album. Det senaste heter Ravensburg och det är från det albumet som nästan allt material till den här konserten hämtas.

Eick har genom åren fokuserat och stärkt sitt förhållningssätt både som solist och ensembleledare, men redan när hans debut The Door gavs ut 2008, beskrev den amerikanska tidningen JazzTimes trumpetarens ton som "plaintive and spare”. Samtidigt som det betonades att liksom alla bra bandledare ligger hans fokus på samspelet mellan sina musiker. Kontrasten mellan hans återhållsamhet och energin runt honom skapar drivet i musiken.

Mathias Eick föddes in i en musikalisk familj i Norge 1979 och började spela piano vid fem års ålder, följt av trumpet ett år senare. Som multiinstrumentalist spelar han också vibrafon, kontrabas, gitarr och keyboard, även om trumpeten alltid var ”det instrument som stod närmast mitt hjärta” som han en gång uttryckte det. Han har mottagit ett flertal utmärkelser, inklusive International Jazz Festival Organizations pris "International Jazz Talent", den Statoils stipendium och DNB-priset.

Till Victoria kommer Eick med sin kvintett bestående av violinisten Håkon Aase, alltmer erkänd som en av de framstående improvisatörerna i sin generation med linjer som bygger på folktraditioner såväl som jazz. Den kraftfulle trummisen Torstein Lofthus som har spelat i sammanhang från pop till frijazz och är också känd för sina insatser till den utforskande rockgruppen Elephant9. Lyriske pianisten Andreas Ulvo hämtar inspiration från klassisk musik och arbetar inom ett brett spektrum av idiom. Basisten Audun Erliens speciella groove, inspirerad av år av att spela soul- och funkmusik, har varit en del av Eick-bandets sound sedan The Door. Erlien hörs även med Nils Petter Molvaer på Solid Ether.

På scen:
Mathias Eick – trumpet, keyboard, sång;
Håkon Aase – violin och slagverk
Andreas Ulvo – piano
Audun Erlien – bas
Torstein Lofthus – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 16 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten