Mariana Mazú(ARG)

Foto: Sofía Martinsen
Mer om artisten

Den argentinska sångerskan Mariana Mazú är på sin tredje Europaturné. Med sitt debutalbum La bella indiferencia (2020) klev hon rakt in i rampljuset och prisades direkt med Gardel-priset för årets bästa tangoalbum och utnämndes till bästa tangoartist 2021. Nu är hon aktuell med ett nytt album. Följ med på en oförglömlig musikalisk resa in i tangon passionerade värld – direkt från Buenos Aires.

Psykolog, psykoanalytiker och sångerska – Mariana Mazú har många strängar på sin lyra. Mazú växte upp i en liten by i närheten av Buenos Aires. Det var som dotter till en sjungande far, i ett hem fullt av musik, som tangon och sången tidigt kom in i hennes värld. Inte minst inspirerades hon av besöken av den kända bandoneonspelaren och sångaren Rubén Juarez, som var vän till hennes far.

Vid 17-års ålder flyttade Mazú till Buenos Aires för att studera psykologi och fortsätta sjunga. Men det tidiga moderskapet tvingade henne att lämna musikscenen och hon började istället arbeta inom sjukvården – men känslan av att något fattades dröjde sig kvar. Under 2013 i samband med att hennes far gick bort och hennes mor blev sjuk, återförenades hon med musiken. Och med målet att arbeta professionellt som musiker började hon åter att studera sång och musik – och resten är historia.

”Med sin eklektiska och fördomsfria stil är hon en frisk fläkt i dagens tangolandskap. Det räcker med att lyssna på hennes prisbelönta debutalbum för att hävda att musiken från Buenos Aires har – och inte borde ha – gränser.” , skriver journalisten Maximilian Carranza i tidningen Tribuna.

Under våren 2023 turnerade Mazú omfattande i Europa och gav ett trettiotal konserter i Norge, Sverige, Österrike, Ungern, Frankrike och Italien – och under 2024 är hon åter i Europa. Med sig har hon en av Argentinas ledande gitarrister, Leonardo Andersen, samt den hyllade franske bandoneonisten Lysandre Donoso. Leonardo Andersen är en av de främsta virtuoser och kompositör i det argentinska gitarrlandskapet. Han samarbetar med ledande internationella artister som Nicky Nicole, Cristian Castro, Abel Pintos och Franco Luciani, den sistnämnda med vilken han vann den argentinska Grammis för bästa instrumentala tangoalbum. Lysandre Donoso är en av de mest betydande bandoneonisterna i Europa och kallas regelbundet in av de mest prestigefyllda orkestrarna. Prisvinnare för bästa bandoneonist från Astor Piazzolla Foundation 2021.

På scen:
Mariana Mazú – sång
Leonardo Andersen – gitarr
Lysandre Donoso – bandoneon

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 25 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Student / Pensionär

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten