Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Maria Faust New Project (Faust/dahl/walter)

Mer om artisten

Jazz i Malmö presenterar: Någon skam för starka känslor finns inte för den här trion. Musiken är en smältdeg med influenser från frijazz, punk, metal, folk och klassisk musik. Ett album spelades in 2018 i New York City och kommer ges ut nu under våren då också gruppen ger sig ut på en Europaturné.

Jazz i Malmö presenterar MARIA FAUST NEW PROJECT (FAUST/DAHL/WALTER)Maria Faust (EST) på altsaxofon, Tim Dahl (USA) på elektrisk bas och Weasel Walter (USA) på trummor är en ny äventyrlig trio med mötespunkt mellan amerikansk och östeuropeisk experimentell musik. Någon skam för starka känslor finns inte för den här trion. Musiken är en smältdeg med influenser från frijazz, punk, metal, folk och klassisk musik. Ett album spelades in 2018 i New York City och kommer ges ut nu under våren då också gruppen ger sig ut på en Europaturné.Mångfaldigt prisbelönade saxofonisten och kompositören Maria Faust har ett alldeles eget unikt ljud och musikaliskt språk som kryssar över olika stilar, påverkat av estnisk folkmusik (föddes 1979 i Estland under Sovjetregimen), modern klassisk musik och modern experimentell jazzmusik. Maria är numera bosatt i Köpenhamn och mottagit fyra danska Music Awards och en mängd andra utmärkelser både i Estland och Danmark.Weasel Walter är en Brooklyn-baserad kompositör och multiinstrumentalist som kanske mest känd som grundare av The Flying Luttenbachers. Under årens lopp inkluderade bandet Chicagomusiker som Ken Vandermark, Jeb Bishop, Fred Lonberg-Holm, Dylan Posa och Michael Colligan och skapade musik med influenser från no-wave, dödsmetall, frijazz, punk och modern klassisk musik. Weasel är numera medlem av Cellular Chaos, Lydia Lunchs Retrovirus och har spelat med musiker som Peter Evans, Nate Wooley, Evan Parker och John Edwards för att bara nämna några.Tim Dahl är en basist, sångare, keyboardist och kompositör som har bott i New York City sedan 1998. Han är mest känd som basist och medkompositör av noise-rockbandet Child Abuse och i Lydia Lunchens Retrovirus. Tim har arbetat tillsammans med många mycket välmeriterade musiker som Yusef Lateef, Archie Shepp, Eugene Chadbourne, John Zorn, Tatsuya Yoshida, Marc Ribot m. fl.
Läs mer Dölj

Mer om artisten