Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Mames Babegenush With Strings (Dk)

Mer om artisten

I korsningen där öst möter Norden står Mames Babegenush. I deras musik sammanflätas starka skandinaviska rötter med den livliga och pulserande traditionella dans- och festmusiken från Östeuropa. Denna sexmannaensemble transporterar oss med sin nyskapande och medryckande klezmer från nordiska tallskogar till livliga och sprudlande bröllop i Rumänien, från melankoliska stämningar till extatisk glädje och bubblande känslor.

MAMES BABEGENUSH (DK)WITH STRINGS Denna kväll med extra sällskap av stråkkvartetten LiveStrings som även medverkar på gruppens senaste och femte studioalbum som släpptes hösten 2017. Sedan det danska klezmerbandet Mames Babegenush, vars namn på jiddisch betyder Mors Auberginesallad, grundades i Köpenhamn 2004 har de spenderat år med att finputsa sin tolkning av traditionell judisk och östeuropeisk folkmusik. Till en början spelade gruppen i huvudsak på judiska bröllop, bar/bat mitzvas och andra festligheter i Köpenhamn, men deras ambition att förnya klezmerscenen i Danmark har tagit dem vidare ut i världen. Mames Babegenush fick sitt genombrott 2007 och har uppträtt på en mängd stora och små scener, klubbar och festivaler, bland annat Carnegie Hall (USA), Bergen International Festival (NO), Kungliga Danska Teatern, Chicago World Music Festival (USA), Roskilde Festival och Paradiso (NL) och åkt på flera internationella turnéer, bl a till New York och runt Argentina. Mames Babegenush introducerade begreppet ”Klezmerattack”: spontana, oannonserade konserter för ovetande åhörare på offentliga platser: kaféer, parker, barer, eller privata fester. På scen:Emil Goldschmidt – klarinettLukas Rande – saxofonBo Rande – flygelhornNicolai Kornerup – dragspelAndreas Møllerhøj – basMorten Ærø – trummor och cymbalom+LiveStrings (2 x violin, viola och cello)Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).
Läs mer Dölj

Mer om artisten