Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Upptäck Victoria! – Malmö Folk Festival

Maia Castro Trio(UY)

Foto: Alejandro Persichetti
Mer om artisten

Sångerskan, gitarristen och kompositören Maia Castro från Montevideo i Uruguay är en av de starkast lysande stjärnorna på landets tango- och milongascen just nu. Uruguay är en plats som andas tango och folklore och det märks i Maias repertoar där tangoklassiker blandas med aktuella teman från andra genrer och hennes egna kompositioner. Musiken tar sitt avstamp i rötterna till tango, folklore och traditionell milonga med ett sound och texter som både är skrivna och sjungna i samtiden.

“We were born in a land that breathes tango and folklore, from there it starts and there its headed, adding all the cultural baggage that we bring and building from that place the songs that are presented here ”. - Maia castro
 
Mellan 2013 och 2021 åkte har hon varit på sex turnéer runt om i Europa och har delat scen med artister som Joan Manuel Serrat, Jorge Drexler, Liliana Herre m. fl. Fram till dags dato har hon 5 släppta album och förbereder ett nytt för 2022.
 
På scen:
Maia Castro – sång och gitarr
Horacio Di Yorio – piano and musikalisk ledare
Santiago Peraza – gitarr

Konserten är en del av Malmö Folk Festival.

Läs mer Dölj
Logotypermalmofolkfestival Logo

Mer om artisten