Upptäck Victoria!

Liun + The Science Fiction Band(SZ/DE)

Foto: Ferdinand Schwarz
Mer om artisten

Denna Berlinbaserade kvintett är omöjlig att placera i ett fack. De kallar det själva för "synthpop för folket som överlevde apokalypsen” och musiken växlar mellan kraftfulla elektroniska beats, bländande synthar och bräckliga melodier. Elegant med svävande pauser och dansanta rytmer i kombination med det excentriska, utflippade och freakiga – men samtidigt med en lätthet hämtad från popmusikens värld där sångerskan Lucias (a.k.a. LIUN) skimrande och lätta röst ligger som ett glittrande och flimrande täcke över det hela.

Den som förväntar sig jazz får pop, den som förväntar sig pop får avantgarde och den som förväntar sig avantgarde möts av pulserande vändningar och graciösa kurvor.

Minns ni 2012 när domedagen strax skulle komma? Det var då detta projekt mellan den prisbelönta schweiziska sångerskan Lucia Cadotsch och kompositören och saxofonisten Wanja Slavin bildades. I en avskild stuga i skogarna i Brandenburg. I väntan på jordens undergång tillbringade duon tre månader på att skriva låtar, titta på splatterfilmer och invänta apokalypsen. Det blev ju inte så spännande vad det gärna jordens undergång, men inspelningarna som gjordes under denna tid drev dem in på nya musikaliska territorium som skulle följa dem när de utvecklades under åren som följde.

“This album is a time capsule that captures different states of my personality between 2013 and 2018. It’s a kaleidoscope of memories, thoughts and feelings of the past five years.” - Lucia
 
På scen:
Lucia Cadotsch aka LIUN – röst
Wanja Slavin – keyboards, saxophone
Bernhard Meyer – bas
Andi Fins – keyboards
Fabian Rösch – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten