Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Jazz i Malmö presenterar

Lina Nyberg Tentet - The Clouds

Foto: M. Anagrius
Mer om artisten

Jazzsångerskan och kompositören Lina Nyberg debuterade redan 1993 med duoalbumet ”Close" tillsammans med pianisten Esbjörn Svensson och har sedan dess turnerat världen över med sina olika konstellationer. Nu släpper hon sitt tjugonde album ”The Clouds” med nykomponerad musik för tio musiker, de medverkande musikerna är några av Sveriges mest uppmärksammade jazzmusiker även internationellt.

På ”The Clouds” har Lina Nyberg inspirerats av inre och yttre resor, sinnesintryck och av andra konstnärliga uttryck som bildkonst och litteratur. "Musiken rör sig från vilda jazziga ovädersmoln till meditativa dimslöjor”, säger Lina Nyberg om nya albumet.

Så här beskriver Lina arbetet bakom nya musiken:
”När min far gick bort för tre år sedan började jag, i min saknad, fundera på vad av honom som egentligen fanns kvar här på planeten. Det rimligaste var att gå till mig själv och leta och det blev väldigt tydligt vad jag bär med mig från honom inom mig, också rent fysiskt. Låten ”The Bone Marrow Gardens” handlar om det sökandet. Det är som 'En resa till jordens medelpunkt' men i min egen kropp”, säger Lina och fortsätter: "Jag har alltid haft mycket hjälp av associerad synestesi i mitt kreativa skapande, men i arbetet med denna musik och dessa texter har jag utvecklat det ännu mer. Det faktum att båda mina föräldrar arbetat som bildkonstnärer har antagligen påverkat hur jag använder mig av bild, form och färg. Detta även i förhållande till musik. Jag har alltid bilder och scener, dofter och färger kopplat till olika musikstycken eller sångtexter jag skrivit.”

I vår avslutar Lina Nyberg sin masterutbildning i komposition på Musikhögskolan och fyller dessutom 50 år. Lina Nyberg gjorde 2014-2017 en dubbelalbum-trilogi som Grammis- och Manifestnominerades och som uppmärksammades även internationellt.

"Nyberg’s incredible command of the lyrics and music, and compelling musical vision make this ambitious storytelling project riveting." – DownBeat (4 1/2 stars)

“Masterful, imaginative and inspiring...”–  All About Jazz

“The Swedish vocalists writing is stunning, especially for strings, and her singing is more personal than ever.” – DownBeat magazine (5/5)

“One of the most fascinating female jazz vocalists right now.” – Jazz.pt Portugal

Medverkande:
Susana Santos Silva – trumpet
Karin Hammar – trombon
Per Texas Johansson – klarinett och flöjt
Fredrik Ljungkvist – klarinett
Alberto Pinton – basklarinett
Cecilia Persson – piano
David Stackenäs – gitarr
Josef Kallerdahl – bas
Peter Danemo – trummor

Läs mer Dölj

tisdag 6 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Pris

170 kr vid bord
170 kr på balkong

Medl. Jazz i Malmö

120 kr vid bord
120 kr på balkong

Student

40 kr på balkong


Biljetter släpps inom kort via jazzimalmo.org


På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi i nuläget valt att släppa färre platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta för att ha större avstånd mellan bord och rader, både i salongen och på balkongen. Dessa platser kan komma att släppas vid ett senare tillfälle beroende på hur situationen utvecklar sig och vilka riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är ej bokningsbara.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten