Le Vent du Nord(CAN)

Foto: Marc-Etienne Mongrain
Mer om artisten

Något av det bästa i musikväg som blomstrat i den fransktalande provinsen Québec i Kanada. Med medryckande, passionerade versioner av traditionell musik och nyskrivna kompositioner, sång och dans har bandet gjort succé världen över. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader. Deras musik är som en röjig folkmusikfest någonstans i Québecregionen kombinerat med en kosmopolitisk ton som vävs in i deras medryckande musik. Det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig krydda!

Sedan bandet bildades 2002 har de förenat känsla för tradition med nyskapande musik och de är ambassadörer för den progressiva folkmusiken med rötter från Qubéc ut i världen. Under sina drygt 2500 konserter hittills har de hyllats av både publik och recensenter över fyra kontinenter. De spelar med en rik och varierad sättning, vackra arrangemang och fantastisk sång. Genom åren har gruppen mottagit ett antal priser bl a Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (kanadensisk grammis), Canadian Folk Music Award och 'Artist of the Year' vid The North American Folk Alliance Annual Gala.

Gruppen framträder ofta i kanadensisk, amerikansk, fransk, engelsk radio och tv och har deltagit i en mängd musikaliska samarbeten med bl a Sharon Shannon, Julie Fowlis, Dervish, Harry Manx, svenska gruppen Väsen, The Chieftains, legenden Yann-Fañch Kemener från Bretagne, historieberättaren och roots-legenden Michel Faubert, det skotska bandet Breabach och ensemblen Constantinople, för att nämna några.

På scen:
Nicolas Boulerice – sång, elekroakustisk hurdy-gurdy och piano
André Brunet – fiol, podorythmie och sång
Réjean Brunet – bas, diatoniskt dragspel, mungiga, piano och sång
Olivier Demers – fiol, gitarr, podorythmie, mandolin och sång
André Gagné – sång, bouzouki och gitarr

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 13 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

380 kr vid bord
340 kr på balkong

Student / Pensionär

340 kr vid bord
300 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten