Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Le Vent Du Nord (Can)

Mer om artisten

Något av det bästa i musikväg som blomstrat i den fransktalande provinsen Québec i Kanada. Med medryckande, passionerade versioner av traditionell musik och nyskrivna kompositioner, sång och dans har bandet gjort succé världen över. Det är virvlande reels och jigs men också stämningsfulla sånger och ballader – och minst lika mycket steppdans. Det är keltiskt men på franska och med en oemotståndlig krydda.

LE VENT DU NORD (CAN) I höst är de äntligen tillbaka i Skandinavien på turné med ett helt nytt album i bagaget!Sedan bandet bildades 2002 har de förenat känsla för tradition med nyskapande musik och de är ambassadörer för den progressiva folkmusiken med rötter från Qubéc ut i världen. Deras musik är som en röjjg folkmusikalisk lördagsfest någonstans i Qubécregionen kombinerat med en kosmopolitisk ton som vävs in i deras medryckande musik. Under sina drygt 1800 konserter hittills har de hyllats av både publik och recensenter över hela fem kontinenter. De spelar med en rik och varierad sättning, vackra arrangemang och fantastisk sång. Genom åren har gruppen mottagit ett antal priser. Bl a Grand Prix du Disque Charles Cros, två Junos (kanadensisk grammis), Canadian Folk Music Award och 'Artist of the Year' vid The North American Folk Alliance Annual Gala. Gruppen framträder ofta i kanadensisk, amerikansk, fransk, engelsk radio och tv och har deltagit i en mängd musikaliska samarbeten med bl a med Harry Manx, svenska gruppen Väsen, The Chieftains, legenden Yann-Fañch Kemener från Bretagne, historieberättaren och roots-legenden Michel Faubert, det skotska bandet Breabach och ensemblen Constantinople m fl. "Their performance was spectacular - definitely a highligh of the season" Community programs, Carnegie Hall, NYC"Exceptionally skilled, exceptionally experienced, exceptionally entertaining" Glen Herbet, SING OUT
Läs mer Dölj

Mer om artisten