Upptäck Victoria!

Le Cri du Caire(EG/FR)

Foto: Hélène Bozzi
Mer om artisten

Sångaren, författaren, poeten och expressionisten Abdullah Miniawy, blev i den arabiska vårens spår en konstnärlig symbol för Egyptens revolterande unga. Någonstans mellan rock, sufisk poesi, jazz, spoken word och orientaliska tongångar skapar Miniawys kvartett ”Le Cri du Caire” ett intensivt metaforiskt universum som överskrider både identiteter och gränser.

Spiritualitet och frihetslängtan lyser genom musiken, som bär på förhoppningar från de som står inför politiskt, socialt och religiöst förtryck.

Peter Corsers saxofon, barockstråkarna från Karsten Hochapfels cello och tongångarna i Erik Truffaz trumpet, svarar mot Abdullah Miniawys gripande röst. Hans sufisång, ömsom viskande, ömsom ropande, ovanpå hypnotiska elektroniska loopar som driver publiken in i en mystisk trans.

På scen:
Abdullah Miniawy – sång, text och komposition
Peter Corser – saxofon, klarinett och komposition
Karsten Hochapfel – cello
Erik Truffaz – trumpet

Läs mer Dölj
Köp biljett

måndag 9 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten