Upptäck Victoria! – Malmö Folk Festival

Långbacka/Bådagård - Every little whisper tour

Foto: Mikael Sjöberg
Mer om artisten

Pop med folk-själ eller folk med pop-själ – det beror på vem som lyssnar. Långbacka/Bådagård har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika duon är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression. Deras musik har beskrivits som filmisk och som "soundtracket till en saga" eller "som om Regina Spector hade flyttat till de skandinaviska bergen och lärt sig spela fiol”. 2022 åker Långbacka/Bådagård på turnén "Every little whisper tour”, där de äntligen får spela all sin nya musik live.

Långbacka/Bådagård består av multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård som hejvilt blandar folkmusik med pop på sitt säregna, filmiska sätt. De har sedan starten väckt stort intresse – inte minst 2021 då de släppte de sitt tredje album; soundtracket till filmen uppmärksammande filmen ”Glaciär" som bygger på Camilla Läckbergs böcker.
 
Långbacka/Bådagård har turnerat tillsammans i hela Norden. Live går de från nedskalade, minimalistiska arrangemang på bara två fioler, till stora filmiska ljudlandskap med liveelektronik, loopar och puls. Duon spelar på vitt skilda scener, alltifrån intima bygdegårdar, kyrkor och folkmusiksfestivaler till större konserthus, pop- och jazzklubbar och stadsfestivaler.
 
”Soundet får mig att associera till 90-talets Hedningarna …eller ett möjligt möte mellan Lykke Li och Fläskkvartetten. På Every Little Whisper… märks smältdegeln i form av feta dansrytmer, electronica, medryckande popslingor, rockens urkraft, antydan till jazzdoft, singer song-writerns originalitet, konstmusikaliska uttryck, vemodiga visor och magisk stämsång. Blir ändå inte spretigt. Tvärtom mycket fruktbart när det traditionella, ursprungliga korsas med modernism och högteknologisk inspelningsteknik” – Kulturbloggen
 
Namnet på Every little whisper tour kommer från duons andra album ”Every Little whisper turns into a roar” (2020) där de samarbetar med spännande gäster som jazztrombonisten Karin Hammar, cirkuskompositören Looptok och finske stråkharpspelaren Pekko Käppi.
 
På scen:
Maja Långbacka – sång, fiol och elektronik
Matilda Bådagård – sång, fiol, piano och elektronik

Konserten är en del av Malmö Folk Festival

Läs mer Dölj
Logotypermalmofolkfestival Logo

Mer om artisten