Långbacka/Bådagård

Foto: Mikael Sjöberg
Mer om artisten

Pop med folk-själ eller folk med pop-själ – det beror på vem som lyssnar. Långbacka/Bådagård har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med denna färgstarka och egensinniga duo är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression. Duon är just nu aktuell med sitt nya album “Growing Up Growing Down”, som släpptes den 5 april.

Långbacka/Bådagård består av multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård som hejvilt blandar folkmusik med pop på sitt säregna, filmiska sätt. Musikaliskt säger Långbacka/Bådagård att de med nya skivan vill bjuda på en riktig smällkaramell. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med "Growing Up Growing Down" tänker de större, råare, explosivt och mer experimentellt när det gäller låtstrukturer och former. Texterna är både på svenska och engelska (och en till och med på jamska!).

Duon har på sina tidigare skivor hämtat inspiration från omvärlden, om påverkan på individen i tider av flyktingkriser, me too-manifestationer, covid-år och klimatkris. Denna skiva handlar istället om en längtan att få vända sig inåt. Att få umgås med de stora, kluriga frågorna kring föräldraskap, generationsband, spiritualitet och identitet. Rötter.

– Det kan handla om ens eget rotsystem, var har jag rotat mig i världen? Vilka har gått före och vad har de betytt för mig? Vad för jag vidare till mina barn och min omgivning? Vem är jag och vart går jag med alla svåra frågor? säger Matilda Bådagård.

Långbacka/Bådagård har sedan starten väckt stort intresse – inte minst 2021 då de släppte de sitt tredje album; soundtracket till filmen uppmärksammande filmen ”Glaciär" som bygger på Camilla Läckbergs böcker. Efter framgångarna med senaste plattan ”Every Little whisper turns into a roar” och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst.

På scen:
Maja Långbacka – sång, fiol och elektronik
Matilda Bådagård – sång, fiol, piano och elektronik

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 9 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten