Upptäck Victoria!

Kv.Arken

Foto: Andreas Paulsson
Mer om artisten

Kv.Arken (Kvarteret Arken) spelar drömsk kammarklezmer med nerv och fokus. Musiken är fylld av lekfulla detaljer, klangfärger och sväng. Med en förkärlek till det melankoliska, känslosamma och hudnära bjuder de på traditionell klezmer i nedskalad tappning som varvas med nykomponerade låtar. Kv.Arken består av klarinettisten Annika Jensen, violasten Elina Nygren och cellisten Anna Thorstensson.

Kv.Arken bildades 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret som trion bor i och rör sig kring i Malmö. Med stor närvaro, experimentlusta och nyfikenhet har de letat sig in i publikens hjärtan och 2021 släpptes deras kritikerrosade debutalbum ”Frekvens”.

"Musiken har både kraft och tyngd och det är lätt att förstå att den här musiken betyder mycket för många människor i livets skiftande skeden och faser”. - Bo Bjelvehammar, Lira

”Lyssna till Kv.Arken, det kan ge dig en helt ny musikalisk upplevelse”. - Thomas Wihlman, Opulens

"Musiken är vacker och inbjudande och på samma gång rå i sin nakna känslosamhet”. - Alexander Agrell, Sydsvenskan

På scen:
Annika Jessen – klarinett – har spelat klezmer sedan 1998. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, och turnerade i många år med artisten Dánjal.

Elina Nygren – viola – har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla, experimentella popbandet Cure-a-phobia samt musikerkollektivet Subchamber Ensmble.

Anna Thorstensson – cello – är en mångsidig och flitigt turnerande musiker och spelar  bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 2 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten