Joel Lyssarides Trio

Foto: Nikola Stankovic
Mer om artisten

Jazzpianisten Joel Lyssarides är ett av Sveriges hetaste jazznamn just nu, som tillsammans med basisten Niklas Fernqvist och trummisen Rasmus Blixt skapar ett helt eget musikaliskt universum med utgångspunkt i Lyssarides kompositioner. Även om begreppet jazz är mycket omfattande, är det en alltför snäv beskrivning för denna trios musik. Den bygger på ett vokabulär som hämtar lika mycket från europeisk klassisk musik, jazz från båda sidor av Atlanten och ett fantastiskt låtskrivande, med både stort djup och tillgänglighet.

Allt flyter och svänger, ingenting verkar avsiktligt eller konstruerat, man kan höra en naturlig förståelse för varje tons oändliga möjligheter. Denna trio har självförtroendet att lägga hela sina ansträngningar på att förstärka musikens uttrycksfullhet. Det är i de mest intima, tysta, fokuserade och koncentrerade ögonblicken som de mest spektakulära sakerna händer.
 
Trion släppte sitt debutalbum 2018 som utsågs till ett av Sveriges 10 bästa album i alla kategorier av Sveriges Radio P1 och en vecka efter releasen av uppföljaren “A Better Place” som släpptes 2019, belönades Joel med utmärkelsen “Årets Musiker” av P2 Jazzkatten. Trion är nu aktuella med sitt tredje album "Stay now" som släpptes under våren 2022.
 
"Stay now är trions tredje platta och nyanserna i denna välformulerade trio har djupnat ytterligare. Lyssarides-trion har mejslat fram ett eget uttryck som är omedelbart igenkännbart. Influenserna från barndomsidoler som Jan Johansson, Esbjörn Svenssons EST och Keith Jarrett finns där men överskuggar på intet sätt trions egen etos. Det finns ett sällsamt, materialiserat lyster och en närmast häpnadsväckande klarhet i Lyssarides spel. När han är som bäst talar Joel Lyssarides med lätt hand om evigheten och oändligheten utan att ställa lyssnaren inför ultimatum. Här osar det en första Grammis-nominering för Lyssarides-trion." – Magnus Östnäs i Lira, 220218.
 
På scen:
Joel Lyssarides - piano
Niklas Fernqvist - kontrabas
Rasmus Svensson Blixt - trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 27 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten