Obs! Tillfälligt insläpp via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria.

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd. Arbetet beräknas vara klart under hösten. Angående lättade restriktioner från och med 29 september: Det är med glädje och viss försiktighet som vi mottar beskedet att Coronarestriktionerna lyfts den 29 september. Vi kommer löpande att släppa upp fler biljetter för programmet under OKTOBER så snart administrationen av dessa är klar – dock inte upp till maxkapacitet. Vi kommer under hösten fortsätta att sälja biljetter per sällskap, dvs. oavsett hur många platser du köper så kommer du aldrig att placeras vid samma bord som ett annat sällskap. Du som ställt dig på vår kölista till evenemang under OKTOBER kommer att få besked om dina biljetter per mail inom kort, men vänligen ha överseende med att det kan ta lite tid innan vi är klara. Tack!

-

Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol! - Marisol M & Annika Bjelk

Mer om artisten

Hur är det att vara två, både man och kvinna? Att hela tiden leva vid gränsen mellan könen, att vara transvestit och leva med en känsla av evig kluvenhet? ”Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol!” är en föreställning på en dryg timme där författaren Fredrik Ekelund/Marisol M på ett lekfullt vis reder ut begreppen tillsammans med pianisten Annika Bjelk, en virtuos och genreöverskridande pianist, vars bidrag i föreställningen går att se som en musikaliskt kommenterande motstämma.

Föreställningen innehåller prator om transtillvaron men också dikter ur ”Läppstifterska” (Albert Bonniers förlag, 2020), sånger på sju språk och klassiska pianostycken av framför allt franska, kvinnliga kompositörer.

Föreställningen är regisserad av Sven Kristersson, den egensinnige sångaren och komponisten, och är en unik föreställning eftersom det är första gången i Sverige som en transperson gestaltar sitt liv litterärt och musikaliskt från en scen.

Fredrik Ekelund/Marisol M föddes i Uppsala 1953 och kom till Malmö 1963, där hen bott sedan dess med avbrott för kortare vistelser utomlands. Hen debuterade som författare med hamnarbetarskildringen och generationsromanen Stuv Malmö, kom! 1984 och har sedan dess gett ut ytterligare nitton böcker (vanliga romaner, kriminalromaner, diktsamlingar och tre böcker om fotboll). Den senaste boken är diktsamlingen Läppstifterska som kom ut i november 2020 på Albert Bonniers Förlag.

Hen skriver även dramatik, har gjort två filmer (tillsammans med dokumentärfilmaren Lasse Westman) och arbetar som översättare (från danska, spanska, portugisiska och franska). Hen kom ut som transperson 2018 och kallar sig numera även för Marisol M. Hen föreläser om sitt skrivande och om sin litteratur, vilket också, numera, innebär föreläsningar om HBTQ-frågor, bland annat. Som sångerska sjunger hen i trion ”Marisol y los dos Compañeros” och i juli 2020 utnämndes hen till ”ambassadör” för Malmö FF.

Annika Bjelk är en en virtuos och genreöverskridande pianist och kapellmästare och har medverkat i ett stort antal produktioner på bland annat Malmö Opera, t ex Faust & Helena, Cabaret, Flygande trumman, Fantasticks, La traviata och My Fair Lady. Annika har bl a varit kapellmästare för Skånska Operans Figaros bröllop och Tosca. Hon arbetar dessutom ofta med sångare som instuderare, coach och ackompanjatör. Annika undervisar även på Musikhögskolan i Malmö.

Läs mer Dölj

fredag 5 november ( Fler datum: - )

Insläpp19:00 På scen19:30

Obs! Söndagens konsert är en matiné

Insläpp kl. 15:30, på scen ca. kl.16

Ordinarie pris

250 kr vid bord (per person)


På grund av den rådande situationen har vi släppt ett reducerat antalet platser i lokalen, både i salongen och på balkongen. Fler biljetter kan komma att släppas längre fram beroende på vilka restriktioner som gäller vid tidpunkten för evenemanget. Biljetter bokas per sällskap (ett köp = ett sällskap) och bordsplacering sker på plats. Vid specifika önskemål om placering, ange detta som en kommentar vid bokning så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det. Oavsett vilken plats du bokar så placeras du aldrig med någon ur ett annat sällskap.


För mer information med anledning av Coronaviruset

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

”Jag heter inte Fredrik, jag heter Marisol!” är en föreställning med ekonomiskt stöd från Kulturförvaltningen på Malmö Stad och i regi av SOS Musikteater. Producent: United Stage Artist.:
Logotypersos Logga Nyjpeg
Logotypermalmostad Logo Fa Rg Cmyk
Logotyperunitedstage Logo03 Black

Mer om artisten