Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

Huun-Huur-Tu - Terra Incognita Tour(RUS)

Mer om artisten

Liksom deras förfäder gjort under tusentals år hämtar Huun-Huur-Tu sin musikaliska inspiration från naturens rytmer, djurens rörelser och jordens groove – taktfast och fängslande i sin enkelhet. Nu kommer de tuvanska strupsångarna tillbaka till Victoria för att låta oss lyssna till den traditionella musik de framför som kallas sygyt. Musikstilen har använts i alla tider av schamaner från gruppens hembygd, Tuva i ryska Sibirien, på gränsen mot Mongoliet. Denna sällsamma strupsång är ett traditionellt manligt uttryck, emotionellt och andligt och visar på kraft och ärbarhet.

Det som verkligen är unikt är strupsången där sångarna producerar två eller till och med tre toner och övertoner samtidigt. Övertonerna låter stundtals som ljudet från en flöjt eller en fågels kvitter; men det är det inte – det är ett starkt uttryck för den mänskliga röstens fantastiska möjligheter. Tuvansk strupsång har blivit ett välkänt ljud som till exempel används flitigt i filmmusik. Sångstilen har en lång historia och återfinns i sagor och legender lika gamla som bergen. Man kan spåra den 4 000 år tillbaka i tiden, till och med de gamla grekerna pratade om strupsången från Sibirien och ”världens mörka delar”.

Huun-Huur-Tu vill återuppbygga Tuvas gamla musikaliska tradition som till stor del slogs sönder på 20- och 30-talen efter den ryska revolutionen. De både rekonstruerar och bygger vidare på landets folkmusiktradition. De använder sig av traditionella instrument som igil, khomus, doshpuluur och schamantrumman dünggür, men drar sig inte för att blanda sina traditionella instrument och spel- och sångsätt med västerländska instrument som gitarr och elektronik.

Gruppen bildades redan 1992 och har sedan dess blivit kända över hela världen som de främsta företrädarna för folkmusiken från sin hembygd. De har turnerat runt om i världen och samarbetat med en mängd olika världsartister så som Frank Zappa, Kronoskvartetten, irländska The Chieftains, bulgariska sångensemblen Angelite och den japanska trumgruppen Kodo – litegrann som en modern version av den nomadkultur de tillhör.

På scen:
Kaigal-ool Khovalyg – Röst (Khöömei, Sygyt, Kargyraa), Igyl
Chanzy Radik Tyulyush – Röst (Barbang-Nadyr), Byzaanchi, Khomuz (mungiga)
Alexei Saryglar – Röst (Sygyt), Tuyug (hästhovar), Tungur (shamantrumma), Igyl
Sayan Bapa – Röst (Kargyraa & Khöömei), Toschpulur, Gitarr, Igyl

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 9 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong


Biljett som köpts till tidigare inställda tillfällen gäller ej för entré.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten