Upptäck Victoria! – Malmö Folk Festival

Hialøsa - Skånsk folkmusik

Foto: Jonathan Morell
Mer om artisten

Ljudet av fioler i tre oktaver, fötter som stampar och röster i brokiga klanger bjuder med publiken på en resa med allt från råa polskor till sköra koraler. Genom nya och gamla kompositioner baserade på traditionella sånger, dansmelodier och Skånes historia, målas en fantasi över ett landskap upp. Sånger om livet och döden, minnen av ett förflutet och en vision för framtiden.

Under Coronapandemin 2020 samlades tre skånska folkmusiker med en gemensam vision: att blåsa nytt liv i den skånska traditionen och framföra den på nya scener. 2022 hade de premiär för konserten “Skånsk Jättegammal Pop” – en tematisk konsert om livet döden och dansen, skapad i samråd med dramaturgerna Maria Clauss och Claes Peter Hellwig (Professor i Kreativa processer). Premiären skedde på Malmö Folks 30-årsjubileum inför ett fullsatt Barnens Scen.

Bandet har turnerat med denna konsert runt om i södra Sverige och även uppträtt på Cadansa Festival i Holland.Under våren 2023 släpps deras debutalbum med musiken från denna konsert. Inspelad i Sunnanå Studio av tekniker Marcus Nilsson.

På scen:
Malte Zeberg – kontrabas och sång
Alva Bosdottir – fiol och sång
Love Aamås Kjellsson – oktavfiol och sång

Konserten är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 19-22 oktober.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 19 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Logotyper1693311008 Mff Logo Green New

Mer om artisten