Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Upptäck Victoria! – Malmö Folk Festival

Hialøsa - Skånsk folkmusik

Foto: Jonathan Morell
Mer om artisten

Ljudet av fioler i tre oktaver, fötter som stampar och röster i brokiga klanger bjuder med publiken på en resa med allt från råa polskor till sköra koraler. Genom nya och gamla kompositioner baserade på traditionella sånger, dansmelodier och Skånes historia, målas en fantasi över ett landskap upp. Sånger om livet och döden, minnen av ett förflutet och en vision för framtiden.

Under Coronapandemin 2020 samlades tre skånska folkmusiker med en gemensam vision: att blåsa nytt liv i den skånska traditionen och framföra den på nya scener. 2022 hade de premiär för konserten “Skånsk Jättegammal Pop” – en tematisk konsert om livet döden och dansen, skapad i samråd med dramaturgerna Maria Clauss och Claes Peter Hellwig (Professor i Kreativa processer). Premiären skedde på Malmö Folks 30-årsjubileum inför ett fullsatt Barnens Scen.

Bandet har turnerat med denna konsert runt om i södra Sverige och även uppträtt på Cadansa Festival i Holland.Under våren 2023 släpps deras debutalbum med musiken från denna konsert. Inspelad i Sunnanå Studio av tekniker Marcus Nilsson.

På scen:
Malte Zeberg – kontrabas och sång
Alva Bosdottir – fiol och sång
Love Aamås Kjellsson – oktavfiol och sång

Konserten spelas in av Sveriges Radio P2.

Konserten är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 19-22 oktober.

Läs mer Dölj
Logotyper1693311008 Mff Logo Green New

Mer om artisten