Victoria dansar!

Helsinki-Cotonou Ensemble(BE/FIN)

Foto: Marit Kytöharju
Mer om artisten

Åttamannabandet Helsinki-Cotonou Ensemble blandar hejdlöst afrobeat med traditionella västafrikanska rytmer, voodoo sound, modern jazz och funkig groove med tydliga inslag av high-life och Weather Report-fusion – och skapar ett explosivt sväng med härlig energi! Gruppen är den finske jazzgitarristen Janne Halonen och den beninske slagverkaren och sångaren Noël Saïzonous gemensamma projekt.

Det hela började när Janne Halonen insåg att han var besatt. Han kunde inte sluta lyssna på Lionel Loueke, gitarristen i Herbie Hancock’s ensemble. Janne kände till att Loueke kom från Benin och bestämde sig att han var tvungen att veta vad roten till musiken var. Hans sökande tog honom till staden Cotonou i det västafrikanska landet Benin där han blev sammanförd med sångaren och slagverkaren Noël Saïzonou. Ett möte som ledde till vänskap och ett djupt musikalisk samarbete där de skapade sitt sound någonstans i gränslandet där finsk funk möter voodoo rytm, jazziga harmonier och själfulla texter.
 
2013 gjorde Helsinki-Cotonou Ensemble sin albumdebut och deras andra album "We Are Together" kom ut i mars 2018. Det senaste och självbetitlade albumet släpptes i maj 2021. Janne och Noël fortsätter att spela tillsammans med det imponerande bandet som består utav några av de bästa talangerna i genren. Gruppen nominerades till Årets bästa artist 2018 på den lokala Etnogalan.
 
På scen:
Noël Saïzonou – sång och slagverk
Janne Halonen – gitarr och sång
Sampo Riskilä – bas
Juha Räsänen – trummor
Visa Oscar – keyboard
Joakim Berghäll – saxofon och sång
Kasheshi Makena – slagverk och sång
 
Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.

Läs mer Dölj

lördag 5 november

Insläpp20:00 På scen21:00

Ordinarie pris

150 kr i salong (stående)
200 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

200 kr I mån av plats

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Mer om artisten