Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Helena Josefsson

Mer om artisten

Njut av en intim, explosiv, nyfiken och varm konsert som kittlar och väcker ditt inre när sångerskan och låtskrivaren Helena Josefsson släpper nytt album och firar med releasekonsert på Victoria. Det blir ett mycket litet men ljuvligt band i ovanlig sättning med några av stadens finaste musiker. Tillsammans med Helenas röst, blir det en förtrollande hängmatta där vi allesammans får gunga.

HELENA JOSEFSSONReleasekonsert för "Beauty, Love, Anything" Albumet "Beauty, Love, Anything" berör erfarenheterna i livet; kärlek, barn, glädje, sorg och tidens tand beskrivs med poetiska texter och bångstyriga arrangemang. Husgudinnorna är Björk och Kate Bush och i likhet med deras musik finns det element av klassisk musik i Helenas låtar. Benjamin Britten och "Peter och vargen" gjorde djupa intryck under hennes unga år, något som den uppmärksamma lyssnaren kan höra. Albumet skrevs på cykel, på badrumsgolvet och på mormors fina piano. Texterna och musiken är "Helenamusik". Hon är en sån där som måste skapa ett värde omkring sig, vara en sol istället för att vänta på en solig dag. Hitta en sagovärld i den riktiga världen och söka efter glittret i den grå asfalten. Springa i skogen med klackskor. Om inte, blir det ingen Helena kvar. Även hon har sett mörker, och där vill hon aldrig mer bli fången."Jag har fått sjunga världen runt på de största och de minsta scenerna. Men oavsett om det är tjugo eller tjugotusen människor i rummet, om jag sjunger min eller andras musik så gör jag ändå samma sak, jag vill ge kärlek och ljus! Jag vill bli till en tom målarduk där lyssnaren målar och upptäcker sina egna känslor.” Albumet släpps på vinyl i begränsad upplaga. Det är mestadels inspelat i Christoffer Lundquists extraordinära studio Aerosol Grey Machine, tillsammans med musiker och tekniker från Malmö och USA. Kom och få ditt eget exemplar och få det signerat efter konserten.Helena Josefsson är kanske mest känd för sina duosamarbeten med Per Gessle och som körsångerska i bland annat Roxette, Gyllene Tider och The Ark, men utöver det har hon en gedigen karriär både som soloartist och med bandet Sandy Mouche. Andra skapelser och samarbeten att nämna är: Helena Josefsson & jazztrion Kontur, ”Doldisar Frontar" med Christoffer Lundquist, Arash featuring Helena, samt en fängelseturné på kvinnoavdelningar och hennes medverkan i dokumentären "Jag är min egen Dolly Parton" av Jessica Nettelbladt.På scen:Helena Josefsson – sång, pianoOscar Johansson – keyboardsMagnus Börjeson – bas, elektronikBo Håkansson – slagverkHanna Ekström – sångKlicka här för att förbeställa ditt signerade exemplar av albumet på vit, exklusiv vinyl!Foto: Martin Josefsson
Läs mer Dölj

Mer om artisten