Headline Blues Band

Foto: Stefan Artistfoto Nord
Mer om artisten

Med stor respekt för traditionen och djupa rötter i framförallt i den svängiga och jazziga West Coast Bluesen, men också med inspiration både av New Orleans och den smygfunkiga Southern Soul-musik som kom på tidigt 60-tal, bjuder Umeåbandet Headline Blues Band oss på en svängig kväll. Bandet influeras gärna av artister som BB King, Bobby Blue Bland, Little Johnny Taylor och Dr John, men spelar mestadels eget material. Det viktiga är att det svänger och sprider glädje!

Bandets pianist, sångare och huvudsaklige låtskrivare, Johan Öhman, växte upp i Västerbottens blues-Mecka, Norsjö, där bluesband kom fram som svampar ur marken på 70- och 80-talet. Efter att ha spelat i en mängd olika band i olika genrer träffade han de övriga medlemmarna (Ulph Johansson, Ulf Sundqvist och Thomas Fredlander), alla rutinerade och välmeriterade musiker, och Headline Blues Band föddes. Det var drygt 10 år sedan och bandet har sedan dess spelat över hela Sverige men även ute i europa, bland annat i Spanien, Rumänien och Danmark. 2016 fick dessutom bandet äran att representera Sverige i European Blues Challenge.

2017 släppte de sin debutskiva ”Blues and Trouble” som möttes av fina recensioner. Förra året följde de upp den med Ep:n ”Northern Man”, en skiva med mer personliga texter.

Headline Blues Bands filosofi är bluesmusik inte nödvändigtvis måste vara monoton och deprimerande utan även svängig, positv och livsbejakande. En kväll med HBB ska vara som en fest, fylld av dans och glädje, fylld av känsla och kvalitet.

”Med bluesen i grunden seglar bandet ut på en musikalisk färd som imponerar. Mycket kompetent musik, kryddad med bland annat soul och influenser från en rad legender…” – Västerbottens-Kuriren

”Umeåbandet är lika bekväma , med fötterna djupt i ett träsk som på en rockklubb… … ett oerhört kapabelt bluesband!” – Folkbladet

På scen:
Johan Öhman – sång och piano
Ulph Johansson – gitarr och kör
Tomas Fredlander – bas
Ulf Sundqvist – trummor och kör

Läs mer Dölj

Mer om artisten