Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Hazmat Modine(US)

Foto: Hazmat Modine
Mer om artisten

Musik med influenser av americana, klezmer och Balkan. Hazmat Modines musik återspeglar hemstaden New Yorks multietnicitet och kulturella rikedom. De kallar själva sin musik för blues; en blues som du skulle höra i en afroamerikansk bar i New Orleans, om staden vore en ö i Röda havet och beboddes av romer som skapade musik tillsammans med Otis Redding. Influenser från hela världen är det som färgar Hazmat Modines blues och gör den så drivande att lyssnarna blir som elektrifierade vid första tonen.

Hazmat Modine är ett fascinerande undantag i musikbranschen. Bandets sound är omisskännligt och låter som om Tom Waits och Kurt Weill hade gått samman med ett marschband från New Orleans. Gruppen består av idel välmeriterade musiker som serverar sin ymnigt strukturerade musik med stil och säkerhet. Ensemblespelandet är nyanserat i såväl de uppspelta som lugnare låtarna. Bland gruppens många skickliga instrumentalister huserar också munspelsvirtuosen och sångaren Wade Schuman.

Hazmat Modine gjorde sitt första europeiska framträdande 2007 och sedan dess har de spelar på alla kontinenter utom Afrika. Varje år dyker de upp i Europa för ett 30-tal shower och besöker i nästan samtliga länder på kontinenten.

På scen:
Wade Schumann – diatonisk munspel, gitarr, banjitar och sång
Erik Della Penna – sång, banjo och gitarr
Joseph Daley – sousafon
Patrick Simard – slagverk och trummor
Steve Elson – barytonsax, tenorsax, klarinett, Duduk och flöjt
Daisy Castro – violin och sång
Pamela Fleming – trumpet och flygelhorn

Läs mer Dölj

Mer om artisten