Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Hannah Svensson kvartett feat. Klas Lindqvist - Snowflakes in December

Foto: James Djorjevic
Mer om artisten

Kritikerrosade sångerskan och låtskrivaren Hannah Svensson släpper nytt album – denna gång i julens tecken – i sällskap av ett gäng eminenta jazzmusiker. Klas Lindqvist som räknas som en av landets mest framstående saxofonister; Sven-Erik Lundeqvist, en av den nya generationens mest personliga och hörvärda pianister; den rutinerade basisten Mattias Svensson, som räknas till en av nordens främsta; samt den lysande trumslagaren Paul Svanberg.

Albumet ”Snowflakes in December” vars titelspår är en nykomponerad låt av Hannah, består av välkända julklassiker i nya förklädnader samt ett och annat original – helt i synk med historiens alster. Med ett sprudlande samspel och spelglädje framför gruppen både ny och traditionell juljazz på ett eget och spännande sätt. 

Hannah Svensson banar sin egen väg och har med flera album i bagaget etablerat sig som en av våra mest hyllade jazzsångerskor. Hon har sedan starten av sin karriär hörts i många olika konstellationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Hennes senaste album ”Places and dreams” belönades med en fyra i engelska tidskriften jazzjournal. 

"Hannah Svensson har utvecklats till en första klassens ”röstmusikant” och är dessutom en varm och omfamnande scenpersonlighet." - Orkesterjournalen 2019 

”Svensson has developed a magnetic stage presence” - Jazz journal, 2017 

På scen:

Hannah Svensson – sång
Klas Lindqvist – saxofon
Sven-Erik Lundeqvist – piano
Mattias Svensson – bas

Paul Svanberg – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten