Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Victoria hyllar Django!

Gustav Lundgren, Eva Slongo, Edouard Pennes & Julia Hornung - Django Reinhardt Tribute(SE/CH/FR/DE)

Foto: Noa Lundgren
Mer om artisten

Följ med Gustav Lundgren – en av de mest hyllade gypsy jazz-gitarristerna i världen – på en hundraårig resa från 1920-talets Paris via New York och Latinamerika för att landa i nutida jazzgitarrmusik. Med sig på scen har Gustav virtuoserna Eva Slongo på violin och sång (Schweiz), Edouard Pennes på gitarr (Frankrike) och Julia Hornung på kontrabas (Tyskland). Fokus ligger naturligtvis på musik skriven av gitarrlegendaren Django Reinhardt!

Gustav Lundgren föddes i Stockholm (Sverige) 1980 och gjorde sin första utlandsturné redan vid 19 års ålder. Han uppträdde i 27 länder innan han fyllde 30. Han har släppt mer än 900 låtar och hans musik har streamats mer än 100 miljoner gånger. Gitarrlegender som John Scofield, Mike Stern & George Benson har hyllat hans gitarrspel. Gustav har bland annat samarbetat med Jimmy Rosenberg, Chris Cheek, Jorge Rossy, Noé Reinhardt, Doug Weiss, Antoine Boyer, The Swedish House Mafia & Anne Sofie von Otter. Han grundade även gruppen Hot Club de Suede tillsammans med Andreas Öberg år 2001.

I projektet "Django Reinhardt Tribute" medverkar gitarristen Edouard Pennes från Paris. Edouard har arbetat med några av de största namnen inom gypsy jazz och swing så som tex: Tchavolo Schmitt, Angelo Debarre, Adrien Moignard, Sébastien Giniaux & Bastien Ribot. Han har turnerat i många länder inklusive Kina, USA & Japan med olika projekt inklusive sin egen grupp; RP Quartet.

Julia Hornung, som studerade kontrabas vid universitetet för musik och scenkonst i München, är utan tvekan en av centralgestalterna i renässansen av jazzmanouche (gypsy jazz) på den tyska musikscenen. 2021 belönades hon med BMW Welt Young Artist Jazz Award.

Eva Slongo föddes i Schweiz i en familj av klassiska musiker. Hon utbildade sig först till professionell klassisk violinist för att senare flytta till Paris och studera jazzviolin med Didier Lockwood. Under tiden i Frankrike spelade hon b la med Biréli Lagrène, Wawau Adler, Sébastien Giniaux & Ninine Garcia. 2011 vann hon priset för bästa improvisation vid Stéphane Grappelli International Violin Competition. 2016 fick hon 2:a priset i Golden Jazz Trophy med sin kvartett. Eva är numera bosatt i Valencia.

På scen:
Gustav Lundgren – gitarr (Sverige)
Eva Slongo –  violin och sång (Schweiz)
Edouard Pennes – gitarr (Frankrike)
Julia Hornung – kontrabas (Tyskland)Website:

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 18 januari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten