Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Goran Kajfeš Tropiques

Foto: Johan Bergmark
Mer om artisten

Bandledaren, trumpetaren och kompositören Goran Kajfeš hör till de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. Tropiques spelar en egen typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz. Musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment – basgångar och melodier som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Detta är musik som låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

Genom långa formkurvor försätts både musiker och lyssnare nästan i ett tillstånd av trans där vi tas med på en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar.

Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet.

Debutskivan "Enso" fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu.

Denna kväll får vi höra helt ny musik från gruppens kommande album Tell us (Wejazz) som kommer ut i mars 2024, förstärkta av en stråksektion.

På scen:
Goran Kajfeš - trumpet och synth
Alexander Zethson - piano och synth
Johan Berthling - kontrabas
Johan Holmegard - trummor
Josefin Runsteen - fiol
Leo Svensson - cello

Läs mer Dölj

Mer om artisten