Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Upptäck Victoria!

Forsling&Hauch - feat. Ellen Petterson

Mer om artisten

Köpenhamnsduon Forsling&Hauch, bestående av Mika Forsling och Frederik Hauch, är ett nytt och unikt samarbete på den elektroniska scenen i Danmark. Musiken är en intensiv resa där analoga syntar och akustiska trummor smälter samman till ett fängslande ljuduniversum. Ett uttryck som spänner från minimala arpeggion och filmiska ljudlandskap till dansanta beats och djup bas. De släppte nyss sitt debutalbum "Idiolekt" och det firas denna kväll med en färgsprakande fest. Till konserten får duon sällskap på scen av den svenska trumpetaren och kompositören Ellen Petterson, som förutom sin egen musik även spelar live med Sarah Parkman och Alice Boman.

Musikern och kompositören Mika Forsling framför elektronisk musik live på analoga syntar och trummaskiner. Mikas kompositioner syftar till att fängsla lyssnarens öron och när han uppträder live tar han med sig publiken på en intensiv resa där musikaliska lager, rytmer och blinkande glödlampor smälter in i ett djupt ljuduniversum. Han är medlem i grupperna LUR (SE), Cirkeln (DK), AYLA (SE), Nuaia (DK/SE) och Helt Off (SE) och har uppträtt på festivaler som Fusion festival (DE), P2 Art´s Födelsedag(SE), MIDI Festival(CHN). Han har också gjort samarbeten med andra experimentella musiker som Johanna Borchert (DK), Liliane Chlela (LBN) och Manuel Göttsching (DE).

Trummisen och kompositören Frederik Hauch är utbildad musiker och musiklärare från Rytmiska Musikkonservatoriet 2007. Han är aktiv på Köpenhamns musikscen med egna och andras projekt så som Chairnogoodforback, Orbit Stern och Waves On Waves. Han har dessutom stor undervisningserfarenhet från musikskolor, produktionsskolor och musikkongresser under de senaste 15 åren.

Forsling&Hauch har spelat konserter i både Danmark och Sverige, bland i Danmarks Radios konserthus, Vega och på PLX i Malmö.

Läs mer Dölj

Mer om artisten