Dubbelkonsert med

Folkeando och Tengo pa'l Truco(ARG/DK)

Foto: Carlos Passeggi & Claudia Adeath
Mer om artisten

Argentinsk tango och folkmusik på en och samma kväll – en dubbelkonsert med den Köpenhamns-/Malmöbaserade argentinska folkmusiktrion Folkeando och den argentinska kvartetten Tengo pa'l Truco, som är på sin fjärde turné genom Europa.

Obs! Konserten är inställd

Konserten har tyvärr blivit inställd på grund av coronaviruset. Info om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Stöd Victoriateatern

Till följd av läget som råder, går vi en oviss framtid till mötes. Kultur är en bransch som präglas av små ekonomiska marginaler och relativt låga intäkter. Vi kan i nuläget inte sia om vad situationen kommer att innebära för vår verksamhet och inte heller hur länge den kommer att pågå. Något som är helt säkert är att detta kommer medföra stora utmaningar, både för samhället i stort och för oss som kulturscen, kulturarbetare och inte minst för den mängd artister som vi bokat för att uppträda på vår scen; förlorade intäkter, osäkerhet kring framtiden och personliga förluster.

Vi som arbetar på Victoriateatern kommer göra allt som står i vår makt för att komma tillbaka bättre än någonsin när vi kan starta upp igen. Tills dess hoppas vi på ditt stöd. Vi vädjar till dig som köpt biljett till något av evenemangen som blivit inställda, att om du har möjlighet, inte kräva tillbaka pengarna för biljetten eller kanske Swisha en del av summan till oss. Om du inte gör något anspråk inom senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum, så skänker du automatiskt hela summan.

Vi tar emot donationer till verksamheten via Swish: 123 374 91 73.
Märk din betalning ”covid19", alla bidrag är välkomna.

Victoriateatern drivs av en ideell kulturförening, helt utan vinstsyfte, vars ändamål är att vara en scen och därmed en arbetsplats för musiker, artister och medarbetare som krävs för att kunna genomföra arrangemang. De pengar som kommer in i föreningen när du inte återkräver betalningen för dina biljetter går helt till att vi ska kunna fortsätta att arrangera konserter och betala artister och omkostnader som rör arrangemangen som vi genomför.

Stort tack för ditt bidrag och sköt om dig och dina medmänniskor, så ses vi förhoppningsvis snart igen.

Återköp av biljetter till inställt/flyttat evenemang

Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter, meddela ditt anspråk på återbetalning till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum. Vi ber er ha tålamod med att administrationen av återköp kan ta något längre tid under omständigheterna.

Information med anledning av coronaviruset

Med anledning av det nya coronaviruset och dess spridning uppstår det såklart både mycket frågor och oro. På sidan Information med anledning av coronaviruset samlar vi information om förändringar i vårt program, rutiner och hur vi påverkas av det rådande läget.

---

Folkeando spelar musik med djupa rötter i den argentinska folkmusiktraditionen med influenser från hela det rika sydamerikanska musikarvet. På senare år hämtar de även inspiration från den nordiska folkmusiken. Karaktäristiskt för gruppen är deras unika kombination av detaljerade arrangemang och den speciella känslan och rytmen i den argentinsk folkmusiken. Roberto Amerises gitarrs virtuosa och förfinade ljud; de traditionella, melodiska och urbana rytmerna från Fernando Massinos slagverksspel och bombo leguero; liksom Isabel Sciuttos uttrycksfulla sång och flöjter.

Argentinsk musik kan vara intim och stämningsfull, men också mycket rytmisk, energisk och glädjefylld. Tengo pa'l Trucos repertoar sträcker sig från klassisk argentinsk tango och folkmusik, till verk av den så kallade "New Tango" (Astor Piazzolla) och även mer moderna verk. Gruppen spelar också sina egna kompositioner, där tango och folklore smälter samman med jazz, kammarmusik och andra latinamerikanska musikstilar.

Tengo pa'l Truco består av fyra experimentella musiker, Damián Balarino på piano, Luis Hopúa på keyboard och munspel, Gonzalo Villalba på bandoneon, gitarr, bas och sång, samt Carlos Passeggi på trummor, slagverk och sång.

Konserten presenteras i samband med Sonamos Latinoamérica - Lyden af Latinamerika - 19-21/9, Köpenhamn.

Läs mer Dölj

Mer om artisten